מתכונים

מתכון חורפי מפנק: רוסטביף בציפוי עשבי תיבול טריים ורוטב יין אדום

מתכון חורפי מפנק: רוסטביף בציפוי עשבי תיבול טריים ורוטב יין אדום
שמן זית כתית מעולה (extra virgin)
1 גזר בינוני מקולף 
2 מקלות סלרי 
1 בצל בינוני
5 שיני שום מעוכות
2 כפות רסק עגבניות
3 כוסות של ציר בקר
1 כוס יין אדום
¼ כוס חומץ בלסמי
2 עלי דפנה
1 כף עלי רוזמרין טריים קצוצים היטב
פלפל שחור גרוס טרי
מלח
נתח אנטרקוט במשקל של כ 2 – ½ 2 ק"ג
תערובת עשבי פרובנס
קוצצים גס גזר, בצל ומקלות סלרי.
בסיר גדול על אש גבוהה מחממים 2 כפות שמן. מוסיפים גזר, סלרי ובצל ומבשלים עד שהם מתחילים להשחים, 6 – 8 דקות. מדי פעם מערבבים.
מוסיפים את השום וממשיכים לבשל עוד כ 2 דקות.
מנמיכים את הלהבה לבינונית, מוסיפים רסק עגבניות ומבשלים תוך ערבוב 2 דקות.
מוסיפים ציר בקר, יין, חומץ, עלי דפנה, רוזמרין ו ½ כפית פלפל שחור. מערבבים היטב ומביאים לרתיחה (על אש גבוהה). מנמיכים את הלהבה ומבשלים על אש נמוכה כ 45 דקות.
מסננים את הרוטב לתוך סיר בינוני. ממשיכים לבשל על אש נמוכה ולצמצם את הרוטב עד שנשאר בערך ⅓ כוס רוטב.
הכנת הרוסטביף
נותנים לנתח לעמוד בטמפרטורת חדר כ 30 דקות לפני הצלייה.
מורחים את הנתח היטב בשמן זית ומצפים אותו בתערובת עשבי פרובאנס, פלפל שחור ומלח.
מכינים גריל לצלייה עקיפה בטמפרטורה בינונית.
צולים את הבשר בצלייה עקיפה. לנתח במשקל של 2 – ½ 2 ק"ג זמן הצלייה הכללי הוא כ 1½ עד 1¾ שעות, למידת עשייה של מדיום רייר.
לתוצאות טובות מומלץ להצטייד במדחום לבשר – גם מומחי הבשר משתמשים במדחום כדי לדעת מתי הבשר מוכן! מתחילים לבדוק את מידת העשייה במדחום לאחר 1¼ שעות.
כשהרוסטביף מוכן מורידים אותו מהאש ומניחים אותו על קרש חיתוך. מכסים על נייר אלומיניום (מניחים מעל הנתח, לא עוטפים או מהדקים).
נותנים לרוסטביף לנוח כ 20 דקות.
בינתיים מחממים את הרוטב על אש בינונית.
פורסים ומגישים עם הרוטב.
בתאבון!
תערובת עשבי פרובנס - (ארב דה פרובנס,Herbes de Provence) היא המתאימה ביותר. התערובת עשויה מ: טימין, בזיליקום, אורגנו, מיורן, זרעי שומר, עלי דפנה קצוצים. ניתן להוסיף לתערובת רוזמרין, מנטה, טרגון ולבנדר.