מתכונים

נקניקיות בבירה, כרוב כבוש ובצל על הגריל

טיפ של וובר: את הנקניקות מבשלים בבירה ותבלינים ורק ממש לפני האכילה צולים קצת על הגריל.
בקבוק בירה מסוג לאגר (סטלה, הייניקן וכד')
חרדל דיז'ון (רצוי חריף)
2 כפות סוכר חום
½ כפית זרעי כוסברה טחונים
2 בצלים בינוניים – חוצים את הבצל לאורך וחותכים לפרוסות דקות
6 נקניקיות טריות – כדאי נקניקיות מסוג בראטוורסט (bratwurst – נקניקיות גרמניות) או נקניקיות מסוג אחר רק שיהיו עבות,ף איכותית ועם מספיק שומן...
צנצנת או קופסה של כרוב כבוש
2 פלפלים חריפים - רצוי פלפל חלפניו, נקיים וקצוצים היטב
6 לחמניות לנקניקיות

מכינים גריל לצלייה ישירה בחום בינוני (175 – 230 מעלות).

מערבבים את חרדל, סוכר חום וזרעי כוסברה יחד עם בקבוק בירה.

במגש אלומיניום מפזרים את הבצל ומעליו מסדרים את הנקניקיות.
יוצקים מעל את תערובת הבירה והתבלינים.

מעבירים את המגש עם הנקניקיות לצלייה ישירה בחום בינוני. מביאים לרתיחה ומבשלים כ 20 דקות, מדי פעם הופכים את הנקניקיות. לא לשכוח לסגור את המכסה של הוובר כמובן.
אחרי 20 דקות מפזרים כרוב כבוש מעל הנקניקיות - מי שאוהב חריף שם גם פלפלים חריפים.
סוגרים את המכסה לנותנים להתבשל עוד 2 – 3 דקות.

מוציאים את הנקניקיות ומעבירים לצלייה על הרשת למשך 2 עד 3 דקות לקבל תצבע יפה ושחום. את ההתערבות של הכרוב והבצל שומרים להגשה.
ממש לקראת הסוף צולים את הלחמניות פתוחות על הגריל.

מורידים את הנקניקיות והלחמניות מהאש, שמים בכל לחמנייה נקניקיה, חרדל ומכסים מעל עם תערובת הכרוב בצל ובירה.