מתכונים

רגל של כבש על האש - מעדן!


רגל של כבש במשקל של ½1 - ½2 ק"ג
6 שיני שום פרוסות
זיתי קלמטה ללא הגרעינים, פרוסים, מוקפאים (כן, כן, זאת לא טעות)
4 ענפים של רוזמרין טרי
כף מלח
כף פלפל שחור גרוס טרי
¼ כפית פלפל קאיין
2 כפות שמן זית כתית מעולה (Extra Virgin)

לוקחים את הרגל של הכבש ובעזרת סכין מחוררים היטב את הצד עם השומן – כל חור בעומק של 1 ס"מ.
לוקחים ענף רוזמרין ומפרידים את העלים מהגבעול.
לתוך כל חור מכניסים פרוסת שום, מעט עלי רוזמרין ופרוסה של זית.
טיפ של וובר: קל יותר להכניס לבשר את הזיתים שהם קפואים.
לוקחים ענף נוסף של רוזמרין ומסירים את העלים. מערבבים את עלי הרוזמרין עם המלח והפלפל.
מורחים את הנתח היטב בשמן זית ומפזרים מעל את התערובת של התבלינים.

מכינים גריל לצלייה עקיפה בחום בינוני-נמוך.
בגריל פחם כדאי להתכונן מראש שכן הצלייה לוקחת מעל לשעתיים.

כשהגריל מגיע לטמפרטורה המתאימה של לפחות 175 מעלות שמים את הנתח על הרשת וסוגרים את המכסה של הוובר.

אחרי 30 דקות מורחים שמן זית על הבשר באמצעות ענפי הרוזמרין. חוזרים על הפעולה כל 30 דקות.
מומלץ להשתמש בטרמומטר לבשר על מנת לדעת מתי הוא מוכן (לפחות בפעמים הראשונות). זמן הצלייה הוא כמעט שעתיים למידת עשייה של מדיום לנתח במשקל ½2 ק"ג.

כשהרגל מוכנה מורידם אותה מהגריל, נותנים לה לנוח 5 עד 10 דקות ומגישים עם תוספות חגיגיות.