מתכונים

שיפודי עוף ברוטב בוטנים - מנה נהדרת וקלילה לימים חמים!

שיפודים מומלצים!
שיפודי עוף ברוטב בוטנים - מנה נהדרת וקלילה לימים חמים!
אפשר להכין רק את השיפודים עם הגלייז, אבל שווה להשקיע ולהכין גם רוטב בוטנים.
גלייז:
1 כוס מרק עוף/ציר עוף
½ כוס יין אורז מתוק
¼ כוס סויה (אנחנו מעדיפים סויה מופחת נתרן)
3 כפות סוכר
1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורר
6 שיני שום כתושות/מעוכות
½ כפית פלפל שחור
1 כפית רוטב דגים
שמים את הכל בסיר קטן ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש וממשיכים לבשל ללא המכסה 25 – 30 דקות.
מורידים מהאש ומניחים להתקרר. מסננים את התערובת כדי להיפטר מהמוצקים.
ניתן לאחסן במקרר בצנצנת מעוקרת כ 3 שבועות.
1 ק"ג נתחי כרעיים חתוכים לגודל שמתאים לשיפודים
קופסת שימורים של תירס גמדי
צרור בצל ירוק חתוך לגודל של תירס גמדי
שמים את הבשר בשקית ניתנת לסגירה, מוזגים פנימה ½ כוס רוטב גלייז, מוציאים את האוויר ואוטמים. מסובבים את השקית כדי שהרוטב יכסה את העוף מכל הצדדים.
מעבירים למקרר ל 2 – 4 שעות.
למתבל בוטנים:
½ כוס מרק/ציר עוף
¼ כוס רוטב הויסין
2 כפות סויה
1 כף חומץ אורז
1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורר
1 כפית רוטב צ'ילי חריף - אנחנו משתמשים ברוטב סיררצ'ה
½ כפית רוטב דגים
3 כפות חמאת בוטנים
1 כפית שמן סומסום
זרעי סומסום קלויים
בסיר קטן מערבבים מרק/ציר עוף, רוטב הויסין, סויה, חומץ אורז, ג'ינג'ר, רוטב צ'ילי ורוטב דגים. מביאים לרתיחה על אש בינונית. לאחר הרתיחה מנמיכים את האש וממשיכים לבשל עוד 5 דקות. מוסיפים חמאת בוטנים ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה.
מורידים מהאש ומערבבים פנימה שמן סומסום.
מכסים כדי לשמור על החום.
מכינים גריל לצלייה ישירה בטמפרטורה בינונית.
מוציאים את הבשר מהשקית ומכינים שיפודים.
מברישים את השיפודים בגלייז שנשאר ומעבירים לצלייה.
מברישים בצל ירוק ותירס גמדי בגלייז.
צולים עם המכסה סגור, 8 – 10 דקות סה"כ. במחצית הזמן מברישים שוב עם גלייז והופכים את השיפודים.
צולים את התירס והבצל (אפשר גם על שיפוד) 4 – 5 דקות.
כשהשיפודים מוכנים מורידים אותם מהאש מסדרים אותם על צלחת הגשה עם תירס גמדי ובצל ירוק. מפזרים מעל סומסום קלוי ומגישים עם מתבל בוטנים.
בתאבון!