מטבח חוץ מספק לנו את שיא הנוחות, כשאנו מבלים בחוץ לטובת ארוחה משפחתית, ברביקיו, או כל אירוע אחר. מטבחי חוץ הם מתקנים המצוידים בכיור, פח, גריל, מקרר, משטחי עבודה ועוד, והם מסירים מאיתנו את הצורך להיכנס הביתה בכל פעם שאנו צריכים לשטוף, לחתוך, או להוציא משהו מהקירור.
מתקני הצלייה המשולבים במטבחי החוץ – מאפשרים לנו הכנת מזון חלומי בכל פעם מחדש, ומומלץ לרכוש מעט ידע בנושא לפני שיוצאים לדרך. במאמר זה תמצאו את המדריך המלא לצלייה נכונה במטבח חוץ.
מטבח חוץ – שיא הנוחות
עוד ועוד אנשים שברשותם גינה, בוחרים לרכוש מטבח חוץ מפנק שישפר את חווית החוץ שלהם. יצרניות מובילות תחום הפנאי והקמפינג, מציעות מטבחי חוץ מכל הסוגים – וכל אדם יכול לבחור את המתאים לו ביותר.
המדריך המלא לצלייה נכונה במטבח חוץ
על מנת להגיע לרמת צלייה נכונה יש צורך במיומנות מסוימת, המבוססת על היכרות עם סוג הנתח ועם תהליך הצלייה. כמו כן, כיום ניתן למצוא אמצעים טכנולוגיים מתוחכמים שעוזרים לנו בהגעה אל מידת העשייה המושלמת.
I-GRILL
מכשיר הבלוטוס’ החכם מתוצרת WEBER, מאפשר לנו לדעת מה קורה בתוך נתח הבשר שלנו גם כשאנו רחוקים מהגריל שלנו! ה – I-GRILL הוא מכשיר המתיישב על הגריל שלנו, ומחובר אל מדי חום הנעוצים בתוך הבשר. המכשיר משדר את האינפורמציה אל אפליקציה ייעודית בסמארטפון שלנו, וכך אנו יכולים לקבל מידע מדויק על הטמפרטורה, לכוון שעון עצר, לקבל גרפים וסטטיסטיקה ולשתף מתכונים!
צלייה מותאמת ע”פ סוג הנתח
כשאנו צולים בשר בגריל או במעשנת שלנו, מדובר למעשה ב”צלייה יבשה” – כיוון שהבשר מתבשל רק בנוזלים הקיימים בו מראש. נתחים רזים יחסית כמו סינטה ופילה, מומלץ לצלות עד מידת העשייה M (מדיום) ולא מעבר, ואילו נתחים עם אחוזי שומן גבוהים – ניתן לצלות עד מידות העשייה הגבוהות ביותר. מהן מידות העשייה המקובלות בענף הצלייה?
מידות עשייה של בשרים
כשאנו צולים בשרים באמצעות השגחה ויזואלית, וללא עזרים טכנולוגיים – חשוב במיוחד להכיר את דרגות העשייה המקובלות בתחום:
רייר – R
בשר עשוי במידת רייר, הוא צרוב קלות בחלקו החיצונית ונא לחלוטין בחלקו הפנימי. לכן השכבה החיצונית תשנה מעט את צבעה, ואילו כל החלק הפנימי יישאר אדום.
מדיום רייר – MR
אם נצלה את הבשר עוד קצת, נגיע למידה הבאה שהיא מדיום רייר. במידת העשייה הזו, המעטפת החיצונית של הבשר עשויה, ואילו החלק הפנימי עדיין נא ובצבע אדום.
מדיום – M
במידת העשייה מדיום, חלקו החיצוני של הנתח הוא עשוי היטב, ורק חלקו הפנימי והמרכזי נשאר נא ובצבע אדום ורדרד. מידה זו היא הפופולארית לרוב נתחי הבשר.
מדיום וול – MW
במידה זו מומלץ לצלות רק נתחים שומניים יחסית. כאן חלקו הפנימי של הבשר הוא עשוי ובצבע אפור – ורדרד, כשחלקו החיצוני עשוי היטב.
וול דאן – WD
מידת וול דאן היא מידת העשייה הגבוהה ביותר, ובה חלקו החיצוני של הנתח הוא עשוי לחלוטין ואף חרוך מעט, בעוד חלקו הפנימי עשוי לחלוטין ובצבע אפור.
מה עוד חשוב לדעת?
מעבר לדרגות הצלייה המקובלות, חלק מהאנשים מגדירים תתי דרגות נוספות ומדויקות יותר! מידע על דרגות עשייה וטכניקות צלייה – ניתן להשיג כיום ברשת בצורת כתבות וסרטונים, ואנו ממליצים לכם בחום להשתמש בהם ולשפר את המיומנות שלכם בהדרגה! בשלבים הראשונים אף מומלץ להיעזר בחבר או בן משפחה, שהוא כבר בעל ניסיון מסוים בתחום הצלייה! בתיאבון.