BBQ N MORE
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון להכנת חזה עוף וחסה רומית צלויה על הגריל ברוטב ראנץ’

חזה עוף וחסה רומית צלויה על הגריל ברוטב ראנץ’- מתכון מנצח לרוטב ראנץ’, אחד הרטבים האהובים ביותר במטבח האמריקאי. ניתן להשתמש ברוטב למנות שונות ומגוונות. בתאבון!

מרכיבים

  • 1 כוס מיונז
  • ½ כוס שמן זית
  • ¼ כוס בצל קצוץ
  • 1 כף חומץ תפוחים
  • ½ כפית זרעי סלרי
  • ½ כפית מלח סלרי
  • 1 שן שום כתושה
  • ¼ כפית פלפל שחור גרוס טרי
  • 4 חצאים של חזה עוף
  • 2 יחידות של חסה רומית, כ”א חתוכה לאורך
  • שמן זית כתית מעולה (Extra Virgin)
  • כוס עגבניות שרי חתוכות לחצי
  • 2 כפות פטרוזיליה טרייה קצוצה
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס טרי

אופן ההכנה

מכינים את הרוטב

באמצעות מטרפה מערבבים את כל מרכיבי הרוטב (את השמן זית מוסיפים אחרון ובהדרגה).

הכנת החזה עוף וחסה רומית צלויה על הגריל

  • שמים את נתחי החזה עוף בשקית ניתנת לסגירה ומוזגים פנימה בערך כוס מהרוטב.
  • מוציאים את האוויר מהשקית, סוגרים אותה ומניחים במקרר ל 4 עד 6 שעות (מדי פעם מסובבים את השקית).
  • את שאר הרוטב מכסים ושמים במקרר עד ההגשה.
  • מכינים גריל גז לצלייה ישירה בטמפרטורה בינונית של 175 – 230 מעלות צלסיוס (350 – 450 פרנהייט).
  • מוציאים את נתחי החזה מהשקית ומנערים כדי להפטר מרוטב עודף.
  • צולים את נתחי חזה העוף, הצד החיצוני (המבריק) פונה כלפי הגריל.
  • סה”כ זמן צלייה של 8 עד 12 דקות עם המכסה סגור, הופכים פעם אחת במחצית הזמן.
  • בינתיים מברישים את חצאי החסה בשמן זית.
  • כשהעוף מוכן מורידים מהאש ונותנים לנוח בצד ל 3 – 5 דקות.
  • בינתיים צולים את החסה על הגריל, דקה מכל צד עם המכסה סגור.
  • חותכים את החזה עוף לקוביות, מערבבים עם עגבניות שרי ופטרוזיליה ומגישים עם החסה.
  • יוצקים מעל את שארית הרוטב.

בתאבון!

חזה עוף וחסה רומית צלויה על הגריל ברוטב ראנץ’
ינואר 15, 2024
יש לכם שאלות?
השאירו פרטים ומומחה יחזור אליכם בהקדם
0
    עגלת הקניות
    עגלת הקניות שלך ריקהחזרה לחנות