חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

כנפי עוף קוריאניות מעושנות בגריל פחמים

אין ארוחה מפנקת יותר מכנפי עוף קוריאניות מעושנות בגריל פחמים לאירוח של משפחה או חברים, או סתם לבד לערב מול הטלויזיה עם ארוחה טעימה ועסיסית. קל מאד להכין את המנה, וגריל הפחמים מעניק לה ארומה מיוחדת במינה שתהפוך כל ארוחה לחגיגה של טעמים וניחוחות שידברו עליה במשך שבועות רבים. 

 

כנפי עוף קוריאניות טעימות בטירוף בגריל פחמים

כנפי עוף קוריאניות מעושנות בגריל פחמים הן מנה יוצאת דופן עם טעם מופלא, במיוחד כשמסירים את הבשר העסיסי מהעצם ומכניסים אותו לתוך לחמניית באן. כנפי עוף אהובות במיוחד בשל מחירן הזול יחסית והעובדה שהן מכילות אחוז שומן די גבוה בהשוואה לחזה העוף או לשוקיים מה שהופך אותן לעסיסיות ונימוחות במיוחד.

הכנת הרוטב אינו אורך זמן רב ומשך הצלייה על גבי גריל הפחמים קצר מה שמאפשר ארוחה ספונטנית ומשביעה במיוחד בתוך זמן קצר.

 

מתכון קל הכנה לכנפי עוף קוריאניות מעושנות בגריל פחמים

קל מאד להכין כנפי עוף קוריאניות מעושנות בגריל פחמים ולמי שאוהב אותן חריפות יכול להוסיף גם מעט טבסקו או צ’ילי חריף למרינדה, תוכלו להגיש אותן שלמות או להסיר את הבשר הנימוח מן העצם ולהכניסו לבאן, לחמנייה אסייתית עשויה מקמח וחלב.

 

מרכיבים

ארבע מנות

 

בשר קילו כנפיים נקיות וחתוכות לשני חצאים
כף ג’ינגר מגורד
חצי כוס קורנפלור
כף שום כתוש
חצי כוס קמח
שתי ביצים
כף מלח
כף פלפל שחור
ארבע כפות משחת פלפלים קוריאנית
שש כפות קטשופ
כף גדושה סוכר חום
שלוש כפות דבש
שתי כפות סויה
שתי כפות שמן שומשום
כף שום כתוש
מים
באן ביתית 500 גרם קמח לחם
250 מ”ל חלב
50 מ”ל שמן חמניות
7 גרם שמרים יבשים
כף סוכר
חצי כפית מלח
חצי כפית אבקת אפיה

 

אופן ההכנה

הבאן היא לחמניה אסייתית רכה וטעימה מאד. להכנתה נערבב את הקמח עם הסוכר, השמרים והמלח במערבל ונוסיף את החלב בהדרגה עד שנוצר בצק רך. מערבלים לעוד חמש דקות במהירות בינונית. מוסיפים את השמן ואת אבקת האפיה ומערבבים במשך שתי דקות נוספות ומוציאים את הבצק להתפחה במשך כשעתיים עד להכפלת הנפח.

לאחר שהבלילה תפחה, מחלקים אותה לכדורונים ( ניתן ליצור בין שמונה לעשר כדורונים תלוי בגודלם ) אותם נתפיח פעם שניה. נכניס את הכדורונים המותפחים לסיר אידוי ומאדים במשך כשבע דקות. מכבים את האש ומניחים ללחמניות להאפות בחום של עצמן למשך עוד כשתי דקות. כעת ניתן לעבור להכנת כנפי עוף קוריאניות מעושנות בגריל פחמים.

את הכנפיים מערבבים עם השום, הג’ינגר, המלח, הפלפל, הקורנפלור והביצים עד שהכנפיים מכוסות ברוטב סמיך ודביק. מניחים על גבי גריל הפחמים לצלייה קצרה משני הצדדים עד להשחמה. כאשר הכנפיים מוכנות, מניחים אותן על גבי משטח העבודה. את הבשר מסירים מן העצם באמצעות סכין חדה עד שמתקבלות רצועות בשר, ממלאים את הלחמניה ומטפטפים מעט ל רוטב פלפלים קוריאנים.

 

ההיסטוריה של המטבח הקוריאני

קוריאה הממוקמת בחצי האי הקוריאני גובלת ברוסיה מצידה האחד ובסין בצידה השני ובעלת היסטוריה עתיקה מאוד הנפרשת על אלפי שנים. בשנת 1945 נחלקה קוריאה לשתי מדינות, הצפונית והדרומית, כאשר הצפונית נשלטת עד היום בשלטון קומוניסטי טוטאליטרי ואילו הדרומית הינה מדינה מודרנית ומפותחת בעלת מסחר וכלכלה יציבים ומשגשגים.

פרט לכנפי עוף קוריאניות מעושנות בגריל פחמים ניתן למצוא בין המאכלים הנפוצים את הקימצ’י שהינם ירקות מותססים, הביבימבאפ שהינו ירקות עם בשר בקר והגימפבאפ שהינו הגירסא הקוריאנית לסושי.

 

יתרונות גריל הפחמים

גריל הפחמים מאפשר לצלות ולצרוב בשרים, דגים וירקות בקלות רבה ולהשיג את הטעם העשיר והארומה הייחודית כאשר השומן הנמס הנוטף מן הבשר נשרף מן הגחלים הלוהטות ועולה בחזרה כעשן ארומתי ומעניק לבשר את הטעם האהוב של ‘על האש’.

את גריל הפחמים ניתן להציב במרפסת או בגינה קטנה וליהנות מארוחות טעימות יותר לכל החברים והמשפחה או סתם לבד. כנפי עוף קוריאניות מעושנות בגריל פחמים הם דוגמא מצויינת לארוחה קלה ומהירת הכנה.

כנפי עוף קוריאניות מעושנות בגריל פחמים

 

למה מומלץ לשלב את המטבח הקוריאני באורח חיים בריא?

המטבח הקוריאני מבוסס על פרוסות בשר מבושלות בתוספת אורז ומוצריו והרבה מאד ירקות, טריים ומבושלים, או מוחמצים כדוגמת הקימצ’י. השילוב של מנות בשר קטנות עם הרבה מאד ירקות ודגנים מזין ובריא הרבה יותר מארוחות עתירות פחממות אחרות כגון פסטות, תוספות מטוגנות או מבושלות בכמות גדולה של שמן. יש הרבה איזון ושמירה על ערכים תזונתיים במטבח הקוריאני ורוב המאכלים אינם כה קשים ומסובכים להכנה.

אף על פי שהכנפיים הן החלק השמן ביותר בגוף העוף, הכנת כנפי עוף קוריאניות מעושנות בגריל פחמים והגשתן עם אורז וירקות מוקפצים הופכים את המנה לבריאה הרבה יותר מן הגרסא האמריקאית המטוגנת ונוטפת השומן. לכן מומלץ לאמץ מאכלים מן המטבח הקוריאני כחלק בלתי נפרד משמירה על אורח חיים בריא ודל שומן.

 

משקאות אלכוהוליים קוריאנים לצד המנה

המשקאות האלכוהולים הפופולרים ביותר בקוריאה הם הסוג’ו, משקה שקוף בעל טעם נייטראלי ומבוסס על דגנים כגון אורז, שעורה או חיטה אם כי ניתן כיום למצוא גם תחליפים המבוססים על בטטות, תפוחי אדמה או טפיוקה. המשקה הנפוץ כיום מכיל כ20% אלכוהול.

המאקולי או המאגקואלי הינו משקה בעל צבע חלבי המבוסס על אורז אשר מוגש בקערית במקום בכוס, וזאת על מנת לאפשר לערבב אותו בקלות רבה יותר כדי למנוע ממשקעים לצנוח לתחתית הקערה. שתייה בחברותא נחשבת למכובדת ומנומסת בתרבות הקוריאנית ואף כי איננה בעלת כללים נוקשים כטקס כוס התה, נהוג לברך על הכוס לפני השתיה לחיי המארח ולהודות לו על הארוחה.

0
    עגלת הקניות
    עגלת הקניות שלך ריקהחזרה לחנות