צלייה באמצעות פחמים משרתת את האנושות כבר אלפי שנים, ומעניקה לנו מזון בעל טעם ייחודי ובלתי נשכח.
גרילי פחמים הפכו להיות מתוחכמים יותר בשנים האחרונות, וזאת עקב מספר יצרניות שהרימו את הכפפה והחלו לשלב פונקציות מפתיעות ויעילות בגרילים שלהן!
על מנת לצלות בשרים בצורה מקצועית – דרושה היכרות מסוימת עם מספר פונקציות ומושגים בסיסיים, ולכן ריכזנו עבורכם את המדריך המלא למידת העשייה המושלמת בגריל פחמים!
ההיסטוריה של גרילי הפחמים
צלייה באמצעות פחמים היא שיטה עתיקה, והיא מלווה את האנושות כבר אלפי שנים. השיטה התפתחה עם חלוף התקופות, וקיבלה צורה מעט אחרת בכל פעם.
כולנו בוודאי זוכרים את המנגלים הוותיקים, שנראו כמו קופסאות אלומיניום מלבניות עם רשת צלייה מעל – והיו נמכרים בהמוניהם בקיוסקים לקראת יום העצמאות. אולי שמתם לב, שענף גרילי הפחם קיבל תפנית מעניינת בשנים האחרונות, ועבר לספק גרילים מתקדמים ושונים לחלוטין!
גרילי פחמים מהדור החדש
גרילי פחמים בימינו, הם שונים לחלוטין ממה שהכרנו בעבר, ואלו הם חלק מהמאפיינים המפתיעים שהם טומנים בחובם:
מכסה פונקציונלי
המכסה המעוצב בצורה חכמה, מאפשר ניצול אידיאלי של אנרגיית החום, העשן והאדים – ליצירת מזון עסיסי מאין כמותו! המכסה גם כולל מד חום מובנה, המאפשר השגחה רציפה על טמפרטורת הצלייה ללא מאמץ!
מערכת איסוף שומן
השומן מתהליך הצלייה עלול להצטבר במקומות שונים על הגריל, להתקשות וליצור לכלוך עיקש במיוחד. מערכת איסוף השומן גורמת לריכוז שלו בכלי ייעודי, שממנו ניתן להשליך אותו בקלות לאן שנרצה.
מערכת איסוף אפר
האפר הנוצר מבערת הפחמים, הוא אחד הגורמים לעובדה שברביקיו הוא תהליך מלכלך ומסוכן לבגדים! מערכת איסוף האפר מנעת התפזרות בלתי מבוקרת של האפר, ומרכזת אותו בצורה נוחה במקום המאפשר השלכה מרוכזת שלו.
מלהיטי פחמים
מלהיטי פחמים הם להיט של ממש, והם מאפשרים לנו להבעיר את הפחמים בלי להיאבק בהן יותר מדי. את מלהיטי הפחמים ניתן למצוא בגדלים שונים, ובקטלוגים של יצרניו מובילות בתחום הפנאי והקמפינג.
מערכת אוורור
זוכרים את הנפנוף המאומץ שתמיד מתלווה למנגל? אז כבר לא צריך אותו יותר! גרילי פחמים חדישים כוללים גם מערכת אוורור – המזרימה אוויר לאזור הבערה של הפחמים, וגורמת לליבוי רציף שלהן.
המדריך המלא למידת העשייה המושלמת בגריל פחמים
אילו אופציות יש בגריל הפחם שלנו, שמאפשרות לנו לקבל מידת עשייה מושלמת?
I-GRILL
I-GRILL הוא מתקן בלוטוס’ חכם מתוצרת WEBER, המתיישב על גריל הפחמים שלנו ומתקשר עם מדי חום מיוחדים הנעוצים בתוך הבשר!
המכשיר מעביר את האינפורמציה אל אפליקציה ייעודית בסמארטפון שלנו, וכך ביכולתנו לקבל מידע על תהליך הצלייה אפילו אם אנו לא נמצאים ליד הגריל!
המכשיר כמובן גם מאפשר לנו להגיע למידת העשייה המושלמת עבור הבשר שלנו!
מדחום לנעיצה בבשר
מדחום לנעיצה בנתח הבשר – מאפשר לנו לדעת מהי הטמפרטורה המדויקת בתוך הנתח בכל רגע נתון!
הדבר מאפשר לנו תהליך צלייה מדויק הרבה יותר, וכך נוכל לצלות את הנתחים אל מידת העשייה המושלמת.
השגחה ויזואלית
בשיטה זו אנו פשוט משגיחים על נתחי הבשר שלנו, ויודעים ע”פ הניסיון שלנו – מתי הם מגיעים אל מידת העשייה המושלמת.
כמובן ששיטה זו דורשת מיומנות רבה, ולא רק ראייה טובה – מכיוון שעלינו להבין מה קורה בתוך נתח הבשר שלנו.
חשוב לזכור שנתחים שומניים יותר – ניתן לצלות למידות עשייה גבוהות יותר מ- M, ואילו נתחים הנחשבים עם אחוז שומן נמוך – מומלץ לצלות במידת M ומטה בלבד.