BBQ N MORE
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון להכנת רגל של כבש על האש – מעדן!

רשימת מצרכים

  • רגל של כבש במשקל של ½1 – ½2 ק”ג
  • 6 שיני שום פרוסות
  • זיתי קלמטה ללא הגרעינים, פרוסים, מוקפאים (כן, כן, זאת לא טעות)
  • 4 ענפים של רוזמרין טרי
  • כף מלח
  • כף פלפל שחור גרוס טרי
  • ¼ כפית פלפל קאיין
  • 2 כפות שמן זית כתית מעולה (Extra Virgin)

אופן ההכנה

  • לוקחים את הרגל של הכבש ובעזרת סכין מחוררים היטב את הצד עם השומן – כל חור בעומק של 1 ס”מ.
  • לוקחים ענף רוזמרין ומפרידים את העלים מהגבעול.
  • לתוך כל חור מכניסים פרוסת שום, מעט עלי רוזמרין ופרוסה של זית.

טיפ של וובר: קל יותר להכניס לבשר את הזיתים שהם קפואים.

  • לוקחים ענף נוסף של רוזמרין ומסירים את העלים. מערבבים את עלי הרוזמרין עם המלח והפלפל.
  • מורחים את הנתח היטב בשמן זית ומפזרים מעל את התערובת של התבלינים.

צלייה

  • מכינים גריל גז לצלייה עקיפה בחום בינוני-נמוך.
  • בגריל פחם כדאי להתכונן מראש שכן הצלייה לוקחת מעל לשעתיים.
  • כשהגריל מגיע לטמפרטורה המתאימה של לפחות 175 מעלות שמים את הנתח על הרשת וסוגרים את המכסה של הוובר.
  • אחרי 30 דקות מורחים שמן זית על הבשר באמצעות ענפי הרוזמרין. חוזרים על הפעולה כל 30 דקות.
  • מומלץ להשתמש בטרמומטר לבשר על מנת לדעת מתי הוא מוכן (לפחות בפעמים הראשונות). זמן הצלייה הוא כמעט שעתיים למידת עשייה של מדיום לנתח במשקל ½2 ק”ג.
  • כשהרגל מוכנה מורידם אותה מהגריל, נותנים לה לנוח 5 עד 10 דקות ומגישים עם תוספות חגיגיות.
רגל של כבש על האש – מעדן!
ינואר 15, 2024
יש לכם שאלות?
השאירו פרטים ומומחה יחזור אליכם בהקדם
0
    עגלת הקניות
    עגלת הקניות שלך ריקהחזרה לחנות