אפשר להכין רק את השיפודים עם הגלייז, אבל שווה להשקיע ולהכין גם רוטב בוטנים.
תחילה נרכוש את המרכיבים הבאים:
רשימת מצרכים
גלייז:
מרכיבים | כמות |
מרק עוף/ציר עוף | 1 כוס |
יין אורז מתוק | ½ כוס |
סויה (אנחנו מעדיפים סויה מופחת נתרן) | ¼ כוס |
סוכר | 3 כפות |
ג’ינג’ר טרי מגורר | 1 כפית |
שיני שום כתושות/מעוכות | 6 |
פלפל שחור | ½ כפית |
רוטב דגים | 1 כפית |
לסיר:
מרכיבים | כמות |
נתחי כרעיים חתוכים לגודל שמתאים לשיפודים | 1 ק”ג |
קופסת שימורים של תירס גמדי
|
1 |
בצל ירוק | צרור חתוך לגודל של תירס גמדי |
אופן הכנה
- שמים את הכל בסיר קטן ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש וממשיכים לבשל ללא המכסה 25 – 30 דקות.
- מורידים מהאש ומניחים להתקרר. מסננים את התערובת כדי להיפטר מהמוצקים.
- ניתן לאחסן במקרר בצנצנת מעוקרת כ 3 שבועות.
- שמים את הבשר בשקית ניתנת לסגירה, מוזגים פנימה ½ כוס רוטב גלייז, מוציאים את האוויר ואוטמים. מסובבים את השקית כדי שהרוטב יכסה את העוף מכל הצדדים.
- מעבירים למקרר ל 2 – 4 שעות.
למתבל בוטנים:
מרכיבים | כמות |
מרק/ציר עוף | ½ כוס |
רוטב הויסין | ¼ כוס |
סויה | 2 כפות |
חומץ אורז | 1 כף |
ג’ינג’ר טרי מגורר | 1 כפית |
רוטב צ’ילי חריף – אנחנו משתמשים ברוטב סיררצ’ה | 1 כפית |
רוטב דגים | ½ כפית |
חמאת בוטנים | 3 כפות |
שמן סומסום | 1 כפית |
זרעי סומסום קלויים |
אופן הכנה
- בסיר קטן מערבבים מרק/ציר עוף, רוטב הויסין, סויה, חומץ אורז, ג’ינג’ר, רוטב צ’ילי ורוטב דגים. מביאים לרתיחה על אש בינונית.
- לאחר הרתיחה מנמיכים את האש וממשיכים לבשל עוד 5 דקות. מוסיפים חמאת בוטנים ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה.
- מורידים מהאש ומערבבים פנימה שמן סומסום.
- מכסים כדי לשמור על החום.
- מכינים גריל גז או גריל פחמים לצלייה ישירה בטמפרטורה בינונית.
- מוציאים את הבשר מהשקית ומכינים שיפודים.
- מברישים את השיפודים בגלייז שנשאר ומעבירים לצלייה.
- מברישים בצל ירוק ותירס גמדי בגלייז.
- צולים עם המכסה סגור, 8 – 10 דקות סה”כ. במחצית הזמן מברישים שוב עם גלייז והופכים את השיפודים.
- צולים את התירס והבצל (אפשר גם על שיפוד) 4 – 5 דקות.
- כשהשיפודים מוכנים מורידים אותם מהאש מסדרים אותם על צלחת הגשה עם תירס גמדי ובצל ירוק. מפזרים מעל סומסום קלוי ומגישים עם מתבל בוטנים.
בתאבון!