סטייק שמכינים בגריל פחמים הוא תמיד יהיה סטייק מושלם. גם הכנת איירון פלאט סטייק בגריל פחמים, זה לא רק פשוט זה גם טעים וזול במיוחד. היום כבר רובנו לא צריכים להוציא הון תועפות על אנטריקוטים, פילה וסינטות, מנתחים פשוטים כמו האיירון פלאט אפשר להכין סטייק ברמה גבוהה במיוחד ולא להרוג לעצמנו את הכיס.
איירון פלאט סטייק בגריל פחמים – איך עושים את זה?
אז למי שלא יודע להכין איירון פלאט סטייק בגריל פחמים הוא חוויה מטורפת. כולנו מכירים ללא שידענו שאנחנו מכירים את האיירון פלאט סטייק. האיירון פלאט מגיע מן הכתף של הבקר, כלומר אותו נתח שאמא הייתה קונה לנו לארוחת השישי הצלי כתף מספר 5 המפורסם, ממנו מכינים את הסטייק הנהדר הזה. מה שאומר שמדובר בנתח שלא עולה לנו יותר מידי ואפשר להכין ממנו אחלה של סטייק בלי יותר מידי מאמץ. אז מה אנחנו צריכים?
רשימת מצרכים
נתחיל במצרכים עצמם:
חומרים | כמות |
נתח איירון פלאט | קילו וחצי |
מלח | חופן |
פלפל | חופן |
שמן זית כתית מעולה | כ- חצי כוס |
אופן ההכנה
שלב ראשון – מריחה והכנה לגריל הפחמים
אז בשלב הראשון של הכנת סטייק האיירון פלאט שלנו בגריל הפחמים אנחנו נצטרך לקחת את הנתח הנהדר הזה ולמרוח אותו במצרכים שלנו. איך עושים את זה? ממש כמו שעושים מסאז’ כשאנחנו מורחים את השמן. את מריחת השמן אנחנו ממליצים לעשות בצורה כזו ככה שבאמת הוא יכסה את כל הנתח שלנו באופן מושלם. יש חשיבות רבה למריחת כל הנתח אחרת המצב שיקרה הוא מידות עשייה שונות בנקודות שונות של הנתח, מה שיגרום לטעמים והתייבשות וכמובן הקראסט שאנחנו אוהבים לא יהיה אחיד. אחרי שסיימנו למרוח את השמן אנחנו נפזר את המלח והפלפל שלנו באופן אחיד והנה הנתח שלנו מוכן.
שלב שני – צלייה מהירה ויעילה
עכשיו נתחיל בשלב החשוב ביותר, שלב הצלייה. כשגריל הפחמים שלנו מוכן אפשר להתחיל בהכנת איירון פלאט סטייק בגריל פחמים. אנחנו נניח את הנתח שלנו אחרי שהגחלים התלהטו על הרשת וניתן לסטייק שלנו לקבל צריבה. את הצריבה אנחנו ניתן באזור של כ-5 או 6 דקות ככה שכל צד יצטרך את ה3 דקות שלו בערך. כמובן שזו הדרך לייצר מידת עשייה מדיום ואם אתם אוהבים את הבשר שלכם יותר שרוף, זה גם בסדר ותצטרכו לתת לנתח עוד כמה דקות של צלייה.
מתכון לסלט פרשי לצד הבשר
אנחנו תמיד ממליצים על משהו מרענן ליד הבשר, כמובן שתפוחי אדמה או אורז ועוד שאר הדברים יכולים להיות אחלה אופציה שמתאימה לבשר מהסוג הזה אבל לסלטים יש יכולת לשמור עלינו רעננים לאחר הארוחה ולכן נכין סלט על האש שמתאים באופן מושלם לסטייק הנהדר הזה. לשם כך ניקח עגבנייה, בצל, פלפל חריף ונשים אותם על הגריל שלנו עד שישרפו ויקבלו את טעמי העל האש. לאחר מכן נקצוץ אותם באופן דק במיוחד ביחד עם פטרוזיליה קצוצה וטחינה ויש לנו סלט מרענן ונהדר שיכול להתאים באופן מושלם למנה הבשרית של הסטייק שלנו.
גריל פחמים – הגריל שנותן לבשר טעם של גן עדן
כשאומרים לנו גריל פחמים אוטומטית לכולנו עולה האסוציאציה הראשונה של גריל פחמים של פעם שהיה לנו בעל האש. הגריל נירוסטה הכסוף שכולנו הכרנו והיינו קונים בקיוסק השכונתי שעולים איתו לפארק ליד הבית עם חבילת הפחמים הזולה שהייתה לצידו.
כמובן שהיה באותה תקופה את דגם הפרמיום של המנגל הקטן מנירוסטה והוא המנגל הגדול שיותר שאפשר היה לשדרג אותו בעזרת רגליים נפתחות וככה להעמיד אותו. אז היום אנחנו כבר התשדרגו ואנשים רוכשים גריל פחמים ברמה כל כך יותר גבוהה שאתם לא מאמינים. עיצובים חדשניים לצד טכנולוגיות שלא האמנתם שיהיו בגריל הפחמים.
-
במבצע!
גריל פחמים Weber Master-Touch 57cm אפור עשן
₪1,890המחיר המקורי היה: ₪1,890.₪1,699המחיר הנוכחי הוא: ₪1,699. הזמן עכשיו -
גריל פחמים One Touch Premium 57 – צבע שחור
₪1,399 הזמן עכשיו -
במבצע!
גריל פחמים Weber Master-Touch 57cm צבע כחול
₪1,890המחיר המקורי היה: ₪1,890.₪1,699המחיר הנוכחי הוא: ₪1,699. הזמן עכשיו
גריל פחמים – היום לא מה שהיה פעם
אז כמו שאתם מבינים גריל הפחמים עבר שינוי אמיתי בכל מה שקשור לעולם צליית הבשרים. מה שהיום הגריל כולל מתחיל בגדלים מטורפים ושטחי אחסון שאפשר להכין בהם כמויות בשר באופן מסחרי אפילו. גרילי הפחמים מתחילים בהחזקה של טכנולוגיות מטורפות שמתחילות מקליטה של עשן ומגיעות אפילו ליכולות עישון מובנות, בקרה על רמת החום, וכמובן שליטה על מידות העשייה השונות. אז כן מדובר בגריל שונה במיוחד ממה שאתם זוכרים והשינוי שהוא עבר הוא לא בעיצוב אלא בכלל הדברים וכמובן גם בטווח המחירים החדש שנהיה לו.
כמה יעלה לנו גריל פחמים חדש לבית?
מדובר בשאלה שקשה למצוא לה תשובה ישירה. חשוב להבין שמדובר בטווח מחירים שמתחיל במאות ומגיע לאלפי אם לא לעשרות אלפי שקלים. המחיר תלוי במשתנים רבים כאשר כמובן החומרים שממנו יהיה עשוי גריל הפחמים לצד הגודל שלו הם הפקטור אולי המשמעותי ביותר בנושא.
ככל שהגריל יהיה גדול יותר הוא יעלה לנו יותר באופן ישיר, בנוסף הג’אדג’טים שאנחנו בוחרים לרכוש בתוך הגריל שלנו ייקרו לנו את הגריל באופן משמעותי. ככל שהוא יהיה משודרג יותר ככה הוא יעלה יותר וצריך לזכור את זה. אז העצה הטובה ביותר שאנחנו יכולים לתת בעניין הזה, היא להתאים את הגריל לתקציב שאתם מוכנים להציב ולא לבחור תקציב בהתאם לגריל הפחמים שאתם מעוניינים לרכוש.
אז כמו שאתם יכולים להבין הכנה של איירון פלאט סטייק בגריל פחמים היא פשוטה וטעימה במיוחד, אם לוקחים את הסטייק הנהדר הזה לצד סלט פרשי ומהנה, שילוב הטעמים הזה יכול להיות כל כך מהנה שחבל לפספס אותו. אנחנו ממליצים לכולם לנסות את המתכון הזה ובכללי את הסטייק הזה שאולי הוא לא הכי טריוויאלי, אבל אחרי שטועמים אותו מבינים שגם נתחים זולים יותר יכולים להיות נהדרים.