טאקו של נתח קצבים עם טחינת ליים – לאכול מיד או להכין ולקחת לכל בילוי קיצי עם המשפחה וחברים.
רשימת מצרכים
ציפוי לסטייק
- ½ כוס בצל קצוץ
- ⅓ כוס מיץ ליים טרי
- 2 כפות כמון
- 6 שיני שום כתושות2 כפיות אבקת צ’ילי
- ½ כפית מלח
- נתח קצבים שלם במשקל של בערך ½ 1 ק”ג
סלט ירקות
- כרוב סיני חתוך לרצועות דקות
- ½ 1 כוס של עגבנייה חתוכה
- ½ בצל אדום – חותכים לרבעים ופורסים את הרבעים לפרוסות דקות
- שמן זית
- פלפל
- מלח
להגשה
- 1 כוס עלי כוסברה
- טחינה עם ליים
- 16 טורטיות. אפשר להחליף את הטורטיות בלחמניות או פיתות
- פרוסות אבוקדו (בעונה)
אופן ההכנה
הכנת הסטייק והציפוי
- במעבד מזון טוחנים את מרכיבי הציפוי לסטייק.
- מורחים את הציפוי על הסטייק משני צדדיו, מעבירים את הנתח לשקית גדולה ניתנת לסגירה, מניחים בתבנית ושמים במקרר ל 2 – 24 שעות.
הכנת הסלט
מכינים את הסלט – מערבבים את הירקות ומתבלים בשמן זית, מלח ופלפל.
צלייה
- מכינים גריל לצלייה ישירה בטמפרטורה בינונית – עדיף גריל גז.
-
שהרשתות חמות צולים את הבשר – מכיוון שזהו נתח דק זמן הצלייה קצר, 4 – 5 דקות בסה”כ. הופכים את הבשר פעם אחת במחצית הזמן.
-
שהנתח מוכן מורידים אותו מהגריל, מכסים בנייר אלומיניום ומניחים לו לעמוד בצד 10 דקות.
הגשה והרכבת המנה:
- חותכים את נתח הקצבים לפרוסות דקות.
- מכינים טחינה – למנה הזאת עדיף טחינה חלקה בלי שום. במקום לימון כדאי לשים ליים.
- בכל טורטייה שמים פרוסות של סטייק, קצת סלט, טחינה ומקשטים בעלי כוסברה.
בתאבון!