טאקו של נתח קצבים עם טחינת ליים:
לאכול מיד או להכין ולקחת לכל בילוי קיצי עם המשפחה וחברים.
ציפוי לסטייק:
½ כוס בצל קצוץ
⅓ כוס מיץ ליים טרי
2 כפות כמון
6 שיני שום כתושות2 כפיות אבקת צ'ילי
½ כפית מלח
נתח קצבים שלם במשקל של בערך ½ 1 ק"ג
סלט ירקות:
כרוב סיני חתוך לרצועות דקות
½ 1 כוס של עגבנייה חתוכה
½ בצל אדום – חותכים לרבעים ופורסים את הרבעים לפרוסות דקות
שמן זית
פלפל
מלח
להגשה:
1 כוס עלי כוסברה
טחינה
16 טורטיות. אפשר להחליף את הטורטיות בלחמניות או פיתות
פרוסות אבוקדו (בעונה)
במעבד מזון טוחנים את מרכיבי הציפוי לסטייק.
מורחים את הציפוי על הסטייק משני צדדיו, מעבירים את הנתח לשקית גדולה ניתנת לסגירה, מניחים בתבנית ושמים במקרר ל 2 – 24 שעות.
הכנה:
מכינים טחינה – למנה הזאת עדיף טחינה חלקה בלי שום. במקום לימון כדאי לשים ליים.
מכינים את הסלט – מערבבים את הירקות ומתבלים בשמן זית, מלח ופלפל.
מכינים גריל לצלייה ישירה בטמפרטורה בינונית.
שהרשתות חמות צולים את הבשר – מכיוון שזהו נתח דק זמן הצלייה קצר, 4 – 5 דקות בסה"כ. הופכים את הבשר פעם אחת במחצית הזמן.
שהנתח מוכן מורידים אותו מהגריל, מכסים בנייר אלומיניום ומניחים לו לעמוד בצד 10 דקות.
הרכבת המנה:
חותכים את נתח הקצבים לפרוסות דקות.
בכל טורטייה שמים פרוסות של סטייק, קצת סלט, טחינה ומקשטים בעלי כוסברה.
בתאבון!