BBQ N MORE
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון להכנת טאקו של נתח קצבים עם טחינת ליים

טאקו של נתח קצבים עם טחינת ליים – לאכול מיד או להכין ולקחת לכל בילוי קיצי עם המשפחה וחברים.

רשימת מצרכים

ציפוי לסטייק

  • ½ כוס בצל קצוץ
  • ⅓ כוס מיץ ליים טרי
  • 2 כפות כמון
  • 6 שיני שום כתושות2 כפיות אבקת צ’ילי
  • ½ כפית מלח
  • נתח קצבים שלם במשקל של בערך ½ 1 ק”ג

סלט ירקות

  • כרוב סיני חתוך לרצועות דקות
  • ½ 1 כוס של עגבנייה חתוכה
  • ½ בצל אדום – חותכים לרבעים ופורסים את הרבעים לפרוסות דקות
  • שמן זית
  • פלפל
  • מלח

להגשה

  • 1 כוס עלי כוסברה
  • טחינה עם ליים
  • 16 טורטיות. אפשר להחליף את הטורטיות בלחמניות או פיתות
  • פרוסות אבוקדו (בעונה)

אופן ההכנה

הכנת הסטייק והציפוי

  • במעבד מזון טוחנים את מרכיבי הציפוי לסטייק.
  • מורחים את הציפוי על הסטייק משני צדדיו, מעבירים את הנתח לשקית גדולה ניתנת לסגירה, מניחים בתבנית ושמים במקרר ל 2 – 24 שעות.

הכנת הסלט

מכינים את הסלט – מערבבים את הירקות ומתבלים בשמן זית, מלח ופלפל.

צלייה

  1. מכינים גריל לצלייה ישירה בטמפרטורה בינונית – עדיף גריל גז.
  2. שהרשתות חמות צולים את הבשר – מכיוון שזהו נתח דק זמן הצלייה קצר, 4 – 5 דקות בסה”כ. הופכים את הבשר פעם אחת במחצית הזמן.
  3. שהנתח מוכן מורידים אותו מהגריל, מכסים בנייר אלומיניום ומניחים לו לעמוד בצד 10 דקות.

הגשה והרכבת המנה:

  • חותכים את נתח הקצבים לפרוסות דקות.
  • מכינים טחינה – למנה הזאת עדיף טחינה חלקה בלי שום. במקום לימון כדאי לשים ליים.
  • בכל טורטייה שמים פרוסות של סטייק, קצת סלט, טחינה ומקשטים בעלי כוסברה.
בתאבון!
רוטב סטייק ביתי מוגש עם סטייק מנתח קצבים
יש לכם שאלות?
השאירו פרטים ומומחה יחזור אליכם בהקדם
0
    עגלת הקניות
    עגלת הקניות שלך ריקהחזרה לחנות