מתכון חורפי מפנק: רוסטביף בציפוי עשבי תיבול טריים ורוטב יין אדום
מצרכים
- שמן זית כתית מעולה (extra virgin)
- 1 גזר בינוני מקולף
- 2 מקלות סלרי
- 1 בצל בינוני
- 5 שיני שום מעוכות
- 2 כפות רסק עגבניות
- 3 כוסות של ציר בקר
- 1 כוס יין אדום
- ¼ כוס חומץ בלסמי
- 2 עלי דפנה
- 1 כף עלי רוזמרין טריים קצוצים היטב
- פלפל שחור גרוס טרי
- מלח
- נתח אנטרקוט במשקל של כ 2 – ½ 2 ק”ג
- תערובת עשבי פרובנס*
אופן ההכנה
- קוצצים גס גזר, בצל ומקלות סלרי.
- בסיר גדול על אש גבוהה מחממים 2 כפות שמן. מוסיפים גזר, סלרי ובצל ומבשלים עד שהם מתחילים להשחים, 6 – 8 דקות. מדי פעם מערבבים.
- מוסיפים את השום וממשיכים לבשל עוד כ 2 דקות.
- מנמיכים את הלהבה לבינונית, מוסיפים רסק עגבניות ומבשלים תוך ערבוב 2 דקות.
- מוסיפים ציר בקר, יין, חומץ, עלי דפנה, רוזמרין ו ½ כפית פלפל שחור. מערבבים היטב ומביאים לרתיחה (על אש גבוהה). מנמיכים את הלהבה ומבשלים על אש נמוכה כ 45 דקות.
- מסננים את הרוטב לתוך סיר בינוני. ממשיכים לבשל על אש נמוכה ולצמצם את הרוטב עד שנשאר בערך ⅓ כוס רוטב.
- הכנת הרוסטביף
- נותנים לנתח לעמוד בטמפרטורת חדר כ 30 דקות לפני הצלייה.
- מורחים את הנתח היטב בשמן זית ומצפים אותו בתערובת עשבי פרובאנס, פלפל שחור ומלח.
- מכינים גריל (רצוי גריל גז) לצלייה עקיפה בטמפרטורה בינונית.
- צולים את הבשר בצלייה עקיפה. לנתח במשקל של 2 – ½ 2 ק”ג זמן הצלייה הכללי הוא כ 1½ עד 1¾ שעות, למידת עשייה של מדיום רייר.
- לתוצאות טובות מומלץ להצטייד במדחום לבשר – גם מומחי הבשר משתמשים במדחום כדי לדעת מתי הבשר מוכן! מתחילים לבדוק את מידת העשייה במדחום לאחר 1¼ שעות.
- כשהרוסטביף מוכן מורידים אותו מהאש ומניחים אותו על קרש חיתוך. מכסים על נייר אלומיניום (מניחים מעל הנתח, לא עוטפים או מהדקים).
- נותנים לרוסטביף לנוח כ 20 דקות.
- בינתיים מחממים את הרוטב על אש בינונית.
- פורסים ומגישים עם הרוטב.
בתאבון!
*תערובת עשבי פרובנס – (ארב דה פרובנס,Herbes de Provence) היא המתאימה ביותר. התערובת עשויה מ: טימין, בזיליקום, אורגנו, מיורן, זרעי שומר, עלי דפנה קצוצים. ניתן להוסיף לתערובת רוזמרין, מנטה, טרגון ולבנדר.