BBQ N MORE
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון לאנטריקוט בגריל פחמים

סטייק אנטריקוט על האש הוא קלאסיקה בהתגלמותה. זהו נתח בשר משויש היטב, מקושט בנתחי שומן מלאי טעם. המרקם שלו מושלם לצלייה על האש, בעיקר אם מדובר על מנגל פחמים. הוא גם כמעט לא צריך תיבול בכלל, כי הוא עשיר בטעם עמוק של בשר. אבל כדי להנות מנתח אנטריקוט טעים במיוחד, כדאי להכיר כמה כללים ולשמור בצד מתכון מוצלח, שיעזור לכם לשלוט היטס באומנות הצלייה.

מצרכים למתכון אנטריקוט על גריל פחמים

  • 4 סטייק אנטריקוט עבים במשקל מינימום של 200 גרם ליחידה
  • חצי כוס שמן זית
  • 2 כפות עלי טימין
  • 2 כפות עלי רוזמרין
  • אופציונלי – 8 עלי מרווה
  • אופציונלי – כף גרגירי כוסברה טחונים או כתושים
  • מעט פלפל שחור כתוש לפי הטעם

 

אופן ההכנה

  1. מערבבים שמן זית עם פלפל, כוסברה, טימין, רוזמרין ומורחים על הבשר מכל הכיוונים ומניחים במגש.
  2. מניחים על כל סטייק שני עלי מרווה, מכסים ושומרים בטמפרטורת החדר עד הצלייה, בערך חצי שעה.
  3. בינתיים מכינים ומחממים את הגריל – מדליקים את הפחמים ונותנים להם להגיע לצבע אפור ולוהט. בודקים שהרשת לוהטת ומניחים את הנתחים על הרשת החמה.
  4. צולים 5-6 דקות מכל צד, או לפי מידת העשייה הרצויה – כמתואר למעלה.
  5. כאשר הנתחים מוכנים, מוציאים אותם מהגריל, מניחים על מגש או קרש חיתוך ומכסים בנייר אלומיניום למנוחה של 5 – 10 דקות בערך.

 

בחירת הנתח

סטייק אנטריקוט מתאים לצלייה על גריל פחמים צריך להיות במשקל מינימלי של 250 – 350 גרם, או בעובי של שתי אצבעות לפחות. כידוע, מומלץ לקנות בשר טרי, איכותי ומיושן, אצל קצב טוב, שמבין איך לטפל בבשר. אם אין לכם אפשרות לקנות בשר איכותי ומיושן, קנו נתח טרי והניחו אותו ליומיים במקרר, על מגש עם מסננת – לצורך הגרת נוזלים מיותרים. זהו תהליך דומה מעט ליישון בשר ולכן הוא מביא את הבשר לרמה טובה של רכות ונימוחות.

אפשר גם להשרות את הבשר במלח לפני הצלייה, לכמה שעות טובות, כדי לרכך את החלבונים ואת הרקמות. כך אפשר לקבל נתח רך במיוחד. אם יש לכם נתח קפוא – הקפידו להפשיר אותו במקרר במשך לילה שלם ולהוציא אותו לפני הצלייה, כדי להביא אותו לטמפרטורת החדר.

 

תיבול נתח אנטריקוט בגריל פחמים

כאמור, נתח אנטריקוט הוא מלא טעם עמוק של בשר. לכן, לא נהוג לתבל אותו בכבדות, אלא רק לזרות עליו מעט מלח ופלפל. אבל יש לא מעט אנשים שדווקא אוהבים תיבול כבד יותר ולכן, אפשר גם למרוח על הנתח תערובת תבלינים יבשים לפני הצלייה, או להשרות אותו במרינדה.

אם בחרתם השרייה במרינדה הכולל יין, או מיץ לימון, או מיץ תפוזים – הקפידו על השריה קצרה יחסית, של כשעתיים בלבד, כדי שלא יתחיל תהליך כבישה של הבשר בעקבות החומציות הגבוהה. תערובת תבלינים מתאימה לסטייק אנטריקוט, או נתח גדול של אנטריקוט על גריל פחמים, צריכה להיות עשירה בטעם בכמות נדיבה. רק כך תצליחו להרגיש את טעמי התיבול מבעד לטעמי העשן החזקים של גריל פחמים.

 

דוגמה לתערובת תבלינים מתאימה לסטייק אנטריקוט על גריל פחמים:

מלח גס, סוכר חום, פלפל שחור גרוס, או כתוש, שבבי שום מיובש, שבבי צ’ילי יבש לפי הטעם. מערבבים את כל התבלינים יחד. מורחים שמן זית כל כל צידי הסטייק ואז מורחים עליו את תערובת התבלינים. מעסים את התבלינים פנימה ביסודיות ונותנים לסטייק לנוח חצי שעה לפחות, לפני הצלייה.

 

שיטות צלייה של אנטריקוט על גריל פחמים

לכאורה מדובר על שיטת צלייה פשוטה ביותר – מתבלים את הנתח קלות, מורחים עליו מעט שמן זית, צורבים מעל הפחמים כמה דקות מכל צד. אבל זמן הצלייה, גודל הנתח וגובה הטמפרטורה משפיעים באופן ישיר על מידת העשייה ועל מידת העסיסיות של הנתח לאחר הצלייה ולכן חשוב להכיר את ההשפעה האפשרית של כל בחירה כזו על התוצאה הסופית. לכן, כדאי להשתמש במד טמפרטורה מיוחד לבשר כדי לשלוט במידת הצלייה באופן מדויק.

בנוסף, יש להלהיט היטב את הרשת לני שמתחילים לצלות את הסטייק, כדי שהוא לא יידבק לרשת. לבסוף, אסור להפוך את הסטייק, לפני שהוא צרוב היטב על הרשת. אחרת הוא עלול להידבק, או להתייבש.

 

טמפרטורות לפי מידת עשייה

אם יש לכם מד טמפרטורה לבשר, תוכלו לשלוט בקלות על מידת העשייה של הסטייק:

  • 4-5 דקות מכל צד, או טמפרטורה פנימית של 135 מעלות – מדיום רייר
  • 5-7 דקות מכל צד, או טמפרטורה פנימית של 140 מעלות – מדיום
  • 8-10 דקות מכל צד, או טמפרטורה פנימית של 150 מעלות – מדיום וול

 

לאחר הצלייה, יש לתת לסטייק לנוח כמה דקות, לפני שחותכים ומתחילים לאכול, כדי לשמור על עסיסיות ולמנוע בריחה של המיצים.

 

טיפים להכנת סטייק אנטריקוט מושלם על גריל פחמים

  1. תנו לסטייק להגיע לטמפרטורת החדר לפני הצלייה
  2. תבלו בנדיבות, כי חלק גדול מהטעמים הולך לאיבוד בצלייה
  3. הופכים את הסטייק רק אחרי שהוא צלוי היטב מבחוץ
  4. חשוב לתת לסטייק ארומות בעזרת שום ועשבי תיבול טריים
  5. כאשר מוציאים את הסטייק מהגריל חייבים לתת לו לנוח, ככה הוא יהיה יותר עסיסי
  6. מומלץ להשתמש במד טמפרטורה לבשר כדי לשלוט על מידת עשייה מדויקת, אם כי אפשר לזהות מידת עשייה גם לפי מצב הנוזלים על חלקו החיצוני של הסטייק לאורך הצלייה
  7. מידת העשייה המומלצת היא מדיום רייר, לרוב נתחי הבשר אבל כמובן שחשוב לבחור מידת עשייה שאתם אוהבים
  8. קניית בשר איכותי מעלה קצת את מחיר הסטייק, אבל מבטיחה לכם טעמים ברמה אחרת
  9. כאשר מתכננים צליית אנטריקוט על גריל פחמים, מומלץ לקנות אותו יומיים לפני הצלייה ולהניח אותו במקרר על מגש עם מסננת – כדי להגיר נוזלים
  10. אם אתם חותכים את הנתח לפני הצלייה, יש לעשות זאת נגד הכיוון של סיבי הבשר
אנטריקוט בגריל פחמים

גודל הלהבה

ודאו שיש לכם להבה בינונית, כך יהיה לכם קל יותר לשלוט על מידת העשייה של הבשר. לעומת זאת, להבה גדולה מדי עלולה לשרוף את השומן ולייבש את הבשר ואילו להבה נמוכה מדי לא תספק לכם את הצריבה הנכספת על חלקו העליון של הסטייק.

 

הדלקה מהירה

להדלקה מהירה של גריל פחמים אפשר לטבול חתיכת נייר במעט שמן ולהניח אותו בין הפחמים. לעומת זאת, לא כדאי להשתמש בחומרי בעירה רעילים, כמו בנזין, או סולר, כי הם לא מתנדפים מהפחמים, אלא מדיפים אדים רעילים שנדבקים לבשר.

 

חימום הרשת

חשוב לחמם את הרשת לפני הנחת הבשר עליה, כדי שהבשר לא יידבק וגם כדי לחטא ולנקות את הרשת לפני המגע עם הבשר.

 

אביזרי חובה ליד גריל פחמים לצלייה נוחה

  • רשת גריל טובה, נקייה וללא סימני חלודה
  • מצית או גפרורים
  • פחמים איכותיים
  • נייר
  • בקבוק שמן
  • בקבוק מים
  • נפנף או מאוורר
  • קערית קטנה
  • בצל יבש
  • מזלג
  • סכין
  • מלקחיים
  • מברשת עדינה
  • ערכת תבלינים
  • כלי לבשר המוכן

 

 

בתיאבון!

ינואר 15, 2024
יש לכם שאלות?
השאירו פרטים ומומחה יחזור אליכם בהקדם
0
    עגלת הקניות
    עגלת הקניות שלך ריקהחזרה לחנות