BBQ N MORE
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון לדג מעושן על קרש עישון בגריל

דג סלמון מעושן על קרש עישון

סלמון כזה עדיין לא טעמתם! הדרך הטובה ביותר לסלמון מעושן וטעים במיוחד!!

רכיבים:

  • פילה סלמון טרי.
  • מלח.
  • לימון.
  • פטרוזיליה.
  • גרגירי כוסברה.
  • שום.
  • בצל.
  • שמן זית
  • קרש עץ לעישון דג

 

אופן ההכנה:

  1. יש להשרות את קרש העץ במים פושרים כ40 דק – שעה לפני השימוש.
  2. לוקחים את הסלמון ומשרים בלימון ומלח כ-20 דקות.
  3. לאחר 20 דקות שוטפים מעט את הסלמון בזרם מים חלש.(עם מעט מים. ע”מ לא להוריד לגמרי את הלימון והמלח…)
  4. מתבלים את הדג במעט פטרוזיליה קצוצה, גרגרי כוסברה ושום כתוש. ניתן להוסיף בצל חתוך לטבעות, לאורך הדג.
  5. מחממים את הגריל לטמפרטורה של 160-180 מעלות ומניחים את הקרש הרטוב על הגריל.
  6. משמנים מעט את הקרש ומניחים את הסלמון על הקרש.
  7. נותנים לדג להצלות עם מכסה סגור! חשוב לבשל מכסה סגור.
  8. מחכים שהסלמון יתחיל להשחים (בערך 30-20 דק’) תלוי במידת העשייה
  9. מוציאים ומגישים!

 

אין כמו סלמון טרי ומעושן! בתאבון!

*שימו לב שהקרש רטוב דיו ע”מ שלא יישרף.
*אין להשאיר את הגריל ללא השגחה בשום שלב.
ניסיתם את המתכון? אהבתם?
נשמח לשמוע איך יצא וגם לראות תמונות!
די אנד אס – המומחים לגרילים ומעשנות בישראל!
יש לכם שאלות?
השאירו פרטים ומומחה יחזור אליכם בהקדם
0
    עגלת הקניות
    עגלת הקניות שלך ריקהחזרה לחנות