דג סלמון מעושן על קרש עישון
סלמון כזה עדיין לא טעמתם! הדרך הטובה ביותר לסלמון מעושן וטעים במיוחד!!
רכיבים:
- פילה סלמון טרי.
- מלח.
- לימון.
- פטרוזיליה.
- גרגירי כוסברה.
- שום.
- בצל.
- שמן זית
- קרש עץ לעישון דג
אופן ההכנה:
- יש להשרות את קרש העץ במים פושרים כ40 דק – שעה לפני השימוש.
- לוקחים את הסלמון ומשרים בלימון ומלח כ-20 דקות.
- לאחר 20 דקות שוטפים מעט את הסלמון בזרם מים חלש.(עם מעט מים. ע”מ לא להוריד לגמרי את הלימון והמלח…)
- מתבלים את הדג במעט פטרוזיליה קצוצה, גרגרי כוסברה ושום כתוש. ניתן להוסיף בצל חתוך לטבעות, לאורך הדג.
- מחממים את הגריל לטמפרטורה של 160-180 מעלות ומניחים את הקרש הרטוב על הגריל.
- משמנים מעט את הקרש ומניחים את הסלמון על הקרש.
- נותנים לדג להצלות עם מכסה סגור! חשוב לבשל מכסה סגור.
- מחכים שהסלמון יתחיל להשחים (בערך 30-20 דק’) תלוי במידת העשייה
- מוציאים ומגישים!
אין כמו סלמון טרי ומעושן! בתאבון!
*שימו לב שהקרש רטוב דיו ע”מ שלא יישרף.
*אין להשאיר את הגריל ללא השגחה בשום שלב.
ניסיתם את המתכון? אהבתם?
נשמח לשמוע איך יצא וגם לראות תמונות!
די אנד אס – המומחים לגרילים ומעשנות בישראל!