מתכון לחזה אווז בגריל גז

שיתוף ב print
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook

גריל גז הפך לאחד המכשירים המבוקשים ביותר בקרב חובבי בשר מכל שכבות האוכלוסייה, בזכות יתרונותיו הרבים, בכלל זה גם איכויות הצלייה הגבוהות שלו. הוא משאיר סביבה נקייה, קל להשתמש בו ואפשר להכין עליו ארוחות מדהימות בזמן קצר.

אפשר לצלות עליו כל דבר – בשר אדום, עוף, דגים וירקות, בשילוב תבלינים וטעמים אהובים, אבל הפעם בחרנו להתמקד בנתח מושלם ואיכותי במיוחד, אשר צלייה על גריל גז עושה לו רק טוב.

 

למה כדאי להכין חזה אווז על גריל גז?

בשר אווז הוא עשיר בטעמים ושומן. רוב הנתחים חשבים רכים ומעודנים בטעם ובמרקם והם נמצאים בטווח הקצר שבין עוף לבין בשר בקר, לכן גם יש להם צבע מיוחד וטעם עמוק.

חזה אווז על גריל גז הוא מתכון קל להכנה, עם מעט מרכיבים וזמן הכנה קצר יחסית, אבל אם אתם רוצים להתעמק ולדייק, המשיכו למדריך הקצר שנמצא אחרי המתכון.

 

מתכון חזה אווז בגריל גז

חומרים דרושים

2 נתחי חזה אווז טרי ואיכותי, מצוייד בשכבת שומן מכובדת

 

לתיבול החזה:

2 כפיות שום שבבי שום

חצי כפית פלפל שחור

חצי כפית מלח

2 כפות גדושות סילאן

4 כפות שמן זית

 

להכנת רוטב:

כף קמח

מעט מלח ופלפל

כוס יין אדום

מיץ מתפוז אחד סחוט טרי

 

אופן ההכנה

מתחילים בהכנה של חזה האווז:

חורצים בעזרת סכין את שכבת השומן בצורת שתי וערב, כך שתיווצר לכם דוגמה יפה של ריבועים, או מעויינים על שכבת השומן.

בקערה קטנה מערבבים את כל חומרי המרינדה ומורחים היטב על שני החזות, מכל הכיוונים.

עוטפים היטב בניילון נצמד ומעבירים למקרר למנוחה של חצי שעה עד שעה.

 

מחממים מחבת לחום גבוה מאוד, ללא שמן.

את החזות מוציאים מהמקרר, מסירים מהניילון ומניחים על המחבת – על הצד של השומן.

נותנים לחזה להיצרב כמה דקות, עד שהמחבת מתכסה בשכבה נאה של שומן. מוציאים את הנתחים ושומרים בצד את המחבת עם השומן – להכנת הרוטב.

מעבירים את הנתחים למנגל החם וצולים על המנגל במשך 10 דקות על צד השומן.

נזהרים מהתלקחויות, בגלל הנזילה של השומן על הלהבות.

לאחר שצד השומן צרוב ושחום היטב, אפשר להפוך על הצד השני, למתן צריבה נוספת.

 

המשך הצלייה נעשה לפי מידת הצלייה הרצויה לכם. יש להנמיך את הלהבות ולהשאיר את הנתח לצלייה של עד 20 דקות, עד למידת עשייה מקסימלית. 

אם אתם אוהבים את הנתח שלכם במידת עשייה רייר, אפשר להוציא אותו מיד לאחר ההשחמה הראשונית.

 

מוציאים את חזה האווז מהאש ומניחים אותו לנוח לכמה דקות נוספות לפחות, עטוף בנייר אלומיניום, כדי לאפשר לו לספוג בחזרה את המיצים.

לאחר מנוחה, אפשר להוציא את הנתח אל קרש חיתוך, או מגש גדול ולפרוס אותו לפרוסות, כאשר בכל פרוסה יש מעט שומן והרבה בשר.

אפשר לאכול את הבשר כמו שהוא – הוא מצוין ומלא טעם גם ככה, אבל אפשר בשלב זה גם למזוג עליו מעט מהרוטב.

 

להכנת הרוטב

מחזירים אל האש את המחבת עם השומן שהמסתם מקודם. אם יש לכם הרבה שומן על המחבת, צמצמו את הכמות והשאירו בערך 4 כפות של שומן מומס במחבת.

על השומן מוסיפים כף קמח, מעט מלח ופלפל ומערבבים היטב, ליצירת משחה, שתשמש בסיס להכנת רוטב סמיך ועשיר.

לאחר כשתי דקות של טיגון הקמח עם השומן על להבה קטנה, מגבירים את האש ושופכים פנימה את היין ומיץ התפוזים.

מערבבים היטב ומניחים לרוטב להצטמצם, תוך כדי ערבוב מדי פעם.

את הרוטב החם והמוכן מוזגים בעדינות על הפרוסות של הנתח המוכן ומגישים.

 

המדריך לצלייה מושלמת של חזה אווז בגריל גז

אם כבר יש לכם גריל גז ואתם רוצים להכין עליו נתחים של חזה אווז או כל נתח אחר, בצורה מושלמת, כדאי להכיר את הכללים שיעזרו לכם להגיש ארוחות מדהימות בקלות.

 

חיבור לגז

בדקו את מצב החיבור לגז, לפני כל צלייה. בין אם יש לכם חיבור לאספקת גז מרכזית ובין אם אתם מחוברים לבלון גז, בדקו אם החיבור תקין ואם יש לכם בלון – בדקו שיש לכם מספיק גז, כדי שלא תתקעו באמצע הצלייה בלי גז.

 

בשר מטופל היטב

שמרו על הבשר נקי ומטופל היטב, עד לרגע הצלייה. אם אתם יוצאים עם מנגל גז נייד לטבע, הקפידו לקחת אתכם צידנית מקוררת היטב, כדי לשמור על טריות הבשר.

 

חימום רשתות

הדליקו את הגריל והניחו לרשתות להתחמם כמה דקות לפני שאתם מניחים עליהן נתחים לצלייה.

 

שימון

שמנו היטב את רשתות הגריל החמות לפני כל צלייה, כדי להקל על התהליך ולשמור על ניקיון המכשיר.

 

חימום

לאחר שימון, סגרו את המכסה והניחו לגריל להתחמם כמה דקות, עד לטמפרטורה הרצויה.

 

שליטה בטמפרטורה

ניתן לשלוט בקלות על הטמפרטורה בגריל גז, בזכות הכפתורים המאפשרים כיוון של מידת החום, אבל רוב גרילי הגז מגיעים גם עם מד טמפרטורה, שמקל עוד יותר על העבודה – הקפידו להשתמש בהם.

 

מכסה פתוח, או סגור?

בחרו צלייה עם מכסה סגור, או מכסה פתוח לפי עובי הנתח. נתחים שלמים של חזה אווז, למשל, כדאי לצלות עם מכסה סגור.

 

צריבה ראשונית ישירה

אפשר לתת צריבה ראשונית חזקה של הנתח – ישירות מעל המבערים כאשר הם על חום גבוה ולאחר מכן להוריד את הטמפרטורה להמשך הצלייה.

 

פיזור חום

חשוב להשאיר מרווחים בין הנתחים הנצלים, לצורך פיזור אחיד של החום ומידת עשייה אחידה.

 

מלקחיים בלבד

יש להימנע משימוש במזלג להפיכת הבשר, כדי שלא לחורר אותו ולגרום לאיבוד המיצים היקרים. לכן יש להשתמש במלקחיים.

 

מנוחה נכונה

חשוב לתת לבשר לנוח לאחר הצלייה, כדי להבטיח שמירה של המיצים בתוך הנתח וכדי לקבל נתח עסיסי וטעים.

 

מדף חימום

אם אתם לא יכולים להגיש את הנתח מיד בתום הצלייה, הניחו אותו על מדף החימום, אותו אפשר למצוא ברוב גרילי הגז.

 

טעמי עישון בגריל גז

אפשר להוסיף טעמי עישון גם כאשר צולים נתחים בגריל גז, על ידי הוספה של קופסת עישון, או מגש אלומיניום חד פעמי, מכוסה ומחורר, בתוכו מניחים שבבי עץ שיפיצו עשן. הקפידו להניח את המגש על הרשת ולא ישירות על המבערים, כדי לא להרוס את הגריל.

 

התפרצות להבות

התפרצות להבות יכולה להיגרם בקלות כאשר צולים נתח חזה אווז שומני. לכן, יש לרוקן מראש את מגש האיסוף לשומנים ולהיות ערניים בקרבת הגריל לכל אורך הצלייה. חשוב – גם אם מתרחשת התפרצות להבות, אין להתיז מים על גריל גז!!!

 

ניקיון בסוף כל צלייה

חשוב לנקות את הגריל בסוף כל צלייה כדי להאריך את החיים שלו ולהקל על העבודה שלכם בצלייה הבאה.

0
    עגלת הקניות
    עגלת הקניות שלך ריקהחזרה לחנות