הכירו את השילוב המנצח של נקנקיות איכותיות מבושלות בבירה, כרוב כבוש ובצל על הגריל. השילוש הקדוש של אוהבי האוכל הבווארי. טיפ של וובר: את הנקניקות מבשלים בבירה ותבלינים ורק ממש לפני האכילה צולים קצת על הגריל.
רשימת מצרכים
- בקבוק בירה מסוג לאגר (סטלה, הייניקן וכד’)
-
חרדל דיז’ון (רצוי חריף)
-
2 כפות סוכר חום
-
½ כפית זרעי כוסברה טחונים
-
2 בצלים בינוניים – חוצים את הבצל לאורך וחותכים לפרוסות דקות
-
6 נקניקיות טריות – כדאי נקניקיות מסוג בראטוורסט (bratwurst – נקניקיות גרמניות) או נקניקיות מסוג אחר רק שיהיועבות, איכותית ועם מספיק שומן.
-
צנצנת או קופסה של כרוב כבוש
-
2 פלפלים חריפים – רצוי פלפל חלפניו, נקיים וקצוצים היטב
- 6 לחמניות לנקניקיות
אופן ההכנה
- מכינים גריל לצלייה ישירה בחום בינוני (175 – 230 מעלות).
- מערבבים את חרדל, סוכר חום וזרעי כוסברה יחד עם בקבוק בירה.
- במגש אלומיניום מפזרים את הבצל ומעליו מסדרים את הנקניקיות.
- יוצקים מעל את תערובת הבירה והתבלינים.
- מעבירים את המגש עם הנקניקיות לצלייה ישירה בחום בינוני. מביאים לרתיחה ומבשלים כ 20 דקות, מדי פעם הופכים את הנקניקיות. לא לשכוח לסגור את המכסה של הוובר כמובן.
- אחרי 20 דקות מפזרים כרוב כבוש מעל הנקניקיות – מי שאוהב חריף שם גם פלפלים חריפים.
- סוגרים את המכסה לנותנים להתבשל עוד 2 – 3 דקות.
- מוציאים את הנקניקיות ומעבירים לצלייה על הרשת למשך 2 עד 3 דקות לקבל תצבע יפה ושחום. את ההתערבות של הכרוב והבצל שומרים להגשה.
- ממש לקראת הסוף צולים את הלחמניות פתוחות על הגריל.
- מורידים את הנקניקיות והלחמניות מהאש, שמים בכל לחמנייה נקניקיה, חרדל ומכסים מעל עם תערובת הכרוב בצל ובירה.