מתכון להכנת נתח חזה בקר “בריסקט” בסגנון טקסני

שיתוף ב print
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook

ההכנה לוקחת לא מעט זמן, אבל התוצאה שווה כל רגע… חזה בקר “בריסקט” הוא מאכל שמזוהה עם המהגרים היהודים שהגיעו לניו יורק. הטקסנים חובבי הברביקיו אוהבים את הנתח מכיוון שהוא מתאים לצלייה בשיטה המקומית – Texas BBQ. צליית נתחים עם תערובות תבלין

מצרכים:

  • 6 כוסות של כפיסי עץ לעישון – הייקורי או מסקייט מושרים במים לפחות שעה
  • נתח של חזה בקר עם
  • שכבת שומן בעובי של עד 1 ס”מ
  • 1 כף מלח
  • 1 כף אבקת צ’ילי
  • 2 כפיות סוכר
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס טרי
  • 1 כפית כמון

שוטפים את הנתח במים קרים ומייבשים היטב עם מגבות נייר.
שמים בקערה מלח, אבקת צ’ילי, כמון, סוכר ופלפל ומערבבים היטב עם האצבעות.
מורחים את תערובת התבלינים על נתח הבשר מכל הצדדים. עוטפים את הנתח עם ניילון מצמד ומעבירים למנוחה במקרר בין 4 ל 8 שעות.

נתח חזה בקר “בריסקט” בסגנון טקסני

צלייה:

הכנת חזה בקר מעושן לוקחת כמה שעות!
מכינים גריל לצלייה עקיפה בטמפרטורה נמוכה 107 – 132 מעלות צלסיוס (225-270 מעלות פרנהייט). מה שנקרא Low and slow.
בגריל פחם יש לדאוג להוסיף פחמים מדי פעם במהלך הצלייה הארוכה.
חשוב לוודא שיש מתחת לנתח מגש אלומיניום לאיסוף נוזלים (drip pan).
כשהגריל מוכן שמים ½1 כוסות של שבבי עץ על הפחמים או בקופסת עישון (גריל גז).

צולים את הנתח על הגריל כשהשומן פונה כלפי מעלה.
צולים ומעשנים את הבריסקט עד שהטמפרטורה הפנימית שלו מגיעה היא לפחות 82 מעלות צלסיוס (180 פרנהייט). לתוצאה הטובה ביותר המשיכו בצלייה עד שהטמפרטורה הפנימית מגיעה ל 100 מעלות צלסיוס (212 פרנהייט).
בשלב זה הבשר אמור להיות רך וממש להתפורר במגע.

במהלך התהליך דואגים להוסיף שבבי עץ בשעתיים-שלוש הראשונות לצלייה.
דואגים מדי פעם להבריש את הבשר במיצים הניגרים ממנו למגש האיסוף.

לאחר כמה שעות שהבריסקט מוכן מסירים אותו מהאש ונותנים לו לנוח 15 דקות.
פורסים ואוכלים – פרוסות של חזה בקר מעושן מתאימות כמעט לכל תוספת ורוטב.
בתאבון!

.

0
    עגלת הקניות
    עגלת הקניות שלך ריקהחזרה לחנות
    פופ אפ סניפים סגורים