חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון להכנת נתח שלם של סינטה בתיבול איטלקי

רשימת מצרכים

  • 6 כפות שמן זית כתית מעולה (extra virgin)
  • 3 כפות חומץ יין אדום
  • 1 כף חומץ בלסמי
  • 1 כפית עלי רוזמרין קצוצים היטב
  • 1 כפית שום כתוש
  • 1 כפית מלח
  • פלפל שחור גרוס טרי
  • נתח מהחלק העליון של הסינטה, במשקל 1 ק”ג

אופן ההכנה

  • מערבבים את מרכיבי המרינדה, את שמן הזית מוסיפים אחרון, לאט , תוך כדי טריפה.
  • שמים את הסטייק בשקית פלסטיק ניתנת לסגירה. יוצקים פנימה את המרינדה. מוציאים את האוויר ואוטמים את השקית. מסובבים את השקית כדי שהמרינדה תכסה את הסטייק מכל הצדדים.
  • מניחים במקרר ל 6 עד 8 שעות, מדי פעם מוציאים ומסובבים את השקית.

לפני הצלייה

  • מוציאים את הסטייק מהמקרר ונפטרים מהמרינדה. נותנים לסטייק לעמוד בטמפרטורת החדר 15 עד 30 דקות לפני הצלייה.
  • מכינים גריל (רצוי גריל גז) לצלייה ישירה בטמפרטורה בינונית של 175 – 230 מעלות צלסיוס (350 – 450 פרנהייט).
  • צולים את הסטייק בצלייה ישירה עם המכסה סגור, עד לרמת העשייה הרצויה. 10 – 12 דקות למדיום רייר. את הסטייק הופכים פעם אחת במהלך הצלייה.
  • שהסטייק מוכן מורידים אותו מהאש ונותנים לו לנוח 5 דקות.
  • פורסים את הסטייק ומגישים עם פלפלים וארטישוקים צלויים.
נתח שלם של סינטה בתיבול איטלקי
0
    עגלת הקניות
    עגלת הקניות שלך ריקהחזרה לחנות