רשימת מצרכים
- 6 כפות שמן זית כתית מעולה (extra virgin)
- 3 כפות חומץ יין אדום
- 1 כף חומץ בלסמי
- 1 כפית עלי רוזמרין קצוצים היטב
- 1 כפית שום כתוש
- 1 כפית מלח
- פלפל שחור גרוס טרי
- נתח מהחלק העליון של הסינטה, במשקל 1 ק”ג
אופן ההכנה
- מערבבים את מרכיבי המרינדה, את שמן הזית מוסיפים אחרון, לאט , תוך כדי טריפה.
- שמים את הסטייק בשקית פלסטיק ניתנת לסגירה. יוצקים פנימה את המרינדה. מוציאים את האוויר ואוטמים את השקית. מסובבים את השקית כדי שהמרינדה תכסה את הסטייק מכל הצדדים.
- מניחים במקרר ל 6 עד 8 שעות, מדי פעם מוציאים ומסובבים את השקית.
לפני הצלייה
- מוציאים את הסטייק מהמקרר ונפטרים מהמרינדה. נותנים לסטייק לעמוד בטמפרטורת החדר 15 עד 30 דקות לפני הצלייה.
- מכינים גריל (רצוי גריל גז) לצלייה ישירה בטמפרטורה בינונית של 175 – 230 מעלות צלסיוס (350 – 450 פרנהייט).
- צולים את הסטייק בצלייה ישירה עם המכסה סגור, עד לרמת העשייה הרצויה. 10 – 12 דקות למדיום רייר. את הסטייק הופכים פעם אחת במהלך הצלייה.
- שהסטייק מוכן מורידים אותו מהאש ונותנים לו לנוח 5 דקות.
- פורסים את הסטייק ומגישים עם פלפלים וארטישוקים צלויים.