רשימת מצרכים
- רגל של כבש במשקל של ½1 – ½2 ק”ג
- 6 שיני שום פרוסות
- זיתי קלמטה ללא הגרעינים, פרוסים, מוקפאים (כן, כן, זאת לא טעות)
- 4 ענפים של רוזמרין טרי
- כף מלח
- כף פלפל שחור גרוס טרי
- ¼ כפית פלפל קאיין
- 2 כפות שמן זית כתית מעולה (Extra Virgin)
אופן ההכנה
- לוקחים את הרגל של הכבש ובעזרת סכין מחוררים היטב את הצד עם השומן – כל חור בעומק של 1 ס”מ.
- לוקחים ענף רוזמרין ומפרידים את העלים מהגבעול.
- לתוך כל חור מכניסים פרוסת שום, מעט עלי רוזמרין ופרוסה של זית.
טיפ של וובר: קל יותר להכניס לבשר את הזיתים שהם קפואים.
- לוקחים ענף נוסף של רוזמרין ומסירים את העלים. מערבבים את עלי הרוזמרין עם המלח והפלפל.
- מורחים את הנתח היטב בשמן זית ומפזרים מעל את התערובת של התבלינים.
צלייה
- מכינים גריל גז לצלייה עקיפה בחום בינוני-נמוך.
- בגריל פחם כדאי להתכונן מראש שכן הצלייה לוקחת מעל לשעתיים.
- כשהגריל מגיע לטמפרטורה המתאימה של לפחות 175 מעלות שמים את הנתח על הרשת וסוגרים את המכסה של הוובר.
- אחרי 30 דקות מורחים שמן זית על הבשר באמצעות ענפי הרוזמרין. חוזרים על הפעולה כל 30 דקות.
- מומלץ להשתמש בטרמומטר לבשר על מנת לדעת מתי הוא מוכן (לפחות בפעמים הראשונות). זמן הצלייה הוא כמעט שעתיים למידת עשייה של מדיום לנתח במשקל ½2 ק”ג.
- כשהרגל מוכנה מורידם אותה מהגריל, נותנים לה לנוח 5 עד 10 דקות ומגישים עם תוספות חגיגיות.
-
במבצע!
גריל פחמים Weber Master-Touch 57cm אפור עשן
₪1,890המחיר המקורי היה: ₪1,890.₪1,699המחיר הנוכחי הוא: ₪1,699. הזמן עכשיו -
גריל פחמים One Touch Premium 57 – צבע שחור
₪1,399 הזמן עכשיו -
במבצע!
גריל פחמים Weber Master-Touch 57cm צבע כחול
₪1,890המחיר המקורי היה: ₪1,890.₪1,699המחיר הנוכחי הוא: ₪1,699. הזמן עכשיו