רוטב סטייק ביתי מוגש עם סטייק מנתח קצבים
2 כפות שמן
1 בצל בינוני קצוץ
4 שיני שום כתושות
1 פלפל חריף נקי , קצוץ
פלפל שחור גרוס טרי
מלח
1 כף רסק או ממרח עגבניות
½ כוס רוטב ווסטרשייר
½ כוס חומץ יין אדום
¼ כוס סוכר חום
2 כפות חרדל גרגירים
רוטב חריף
נתח קצבים במשקל 700 גרם – 1 קילו, חתוך ל 4
הכנת הרוטב:
מחממים 2 כפות שמן בסיר קטן על להבה בינונית-גבוהה. מוסיפים בצל, שום ואת הפלפל החריף. מתבלים בפלפל ומלח ומבשלים עד לריכוך, כ -5 דקות (מדי פעם מערבבים).
מוסיפים רסק עגבניות ומבשלים תוך כדי ערבוב עד שהתערובת מתחילה להשחים (בערך 1 דקה).
מוסיפים תוך כדי ערבוב רוטב ווסטרשייר, חומץ, סוכר, חרדל וכמה טיפות של רוטב חריף.
ממשיכים לבשל עוד 5 דקות.
מעבירים את הרוטב לבלנדר, מוסיפים ½ כוס מים ומרסקים עד לקבלת תערובת חלקה.
מסננים את התערובת כדי לסלק שאריות מוצקים ומעבירים לכלי לרטבים.
אפשר גם לשים בצנצנת (מעוקרת) ולשמור במקרר.
הכנת הסטייק:
מכינים גריל לצלייה ישירה בטמפרטורה בינונית גבוהה.
כשהגריל מתחמם מפזרים על נתחי הבשר פלפל גרוס טרי ומלח משני הצדדים. כשהגריל חם צולים את הבשר בצלייה ישירה עם המכסה סגור, סה"כ זמן צלייה של 6 – 8 דקות למידת עשייה מדיום. הופכים את הבשר פעם אחת.
שהסטייקים מוכנים מורידים אותם מהאש ונותנים להם לנוח 5 דקות.
מגישים עם הרוטב.
בתאבון!