רוסטביף עם ציפוי פירורי לחם ורוטב בצלצלי שאלוט

שיתוף ב print
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook

רוסטביף הוא מאכל נהדר לארוחת חג. צריך נתח טוב של בשר וסבלנות כדי להגיע לתוצאה מושלמת.

חברת Weber ישראל מגישה מתכון רוסטביף עם ציפוי פירורי לחם ורוטב בצלצלי שאלוט
רוסטביף הוא מאכל נהדר לארוחת חג. צריך נתח טוב של בשר וסבלנות כדי להגיע לתוצאה מושלמת.
  • נתח יפה של סינטה במשקל ½2 ק”ג, נקי משומן עודף.
  • פלפל שחור גרוס טרי
  • מלח

רוטב לבשר

  • 600 גרם של בצלצלי שאלוט, מקולפים
  • 1 כף שמן קנולה
  • 3 כוסות של מרק בשר בקר או ציר בקר

ציפוי לסטייקים

  • 2 כפות של חרדל דיז’ון
  • 1 כוס פירורי לחם
  • 1 כף שמן קנולה
טרמומטר לבשר כדי לבדוק את מצב הבשר
מתבלים את נתח הבשר ב 2 כפיות של מלח וכפית של פלפל שחור. נותנים לנתח לעמוד בטמפרטורת החדר למשך של 30 עד 40 דקות.
מכינים את הגריל לצלייה ישירה חום בינוני, 175 – 230 מעלות.
מניחים מגש אלומיניום מתחת לרשת של הגריל, ללכוד את המיצים הניגרים מהבשר.
שמים את הנתח במרכז הגריל, מעל למגש האלומיניום, כאשר השומן פונה כלפי מעלה.
צולים את הבשר כאשר המכסה סגור במשך שעה ורבע עד שעה וחצי. במחצית הזמן מסובבים את הנתח ב 180 מעלות וממשיכים בצלייה, עד שהטמפרטורה הפנימית של הנתח מגיעה ל 44 מעלות.
דואגים שהטמפרטורה של הגריל תשמר בטווח של 175 עד 190 מעלות.
בזמן שהנתח נצלה על האש, מכינים רוטב לבשר.
פורסים את הבצלצלים לאורכם.
מחממים במחבת עמוק על אש בינונית גבוהה את השמן.
מוסיפים את בצלצלי השאלוט כשהחלק החתוך כלפי מטה ומבשלים בערך 3 דקות, עד שהם מתחילים להשחים. מסובבים את השאלוטים וממשיכים לבשל עוד 3 דקות.
מוזגים פנימה כוס אחת של מרק הבשר, מכסים חלקית את המחבת ומנמיכים את האש ללהבה בינונית. מבשלים במשך 10 דקות, עד שהשאלוטים מתרככים. מסירים את המכסה וממשיכים לבשל כ 10 דקות עד שהנוזלים הצטמצמו והבצלצלים רכים.
מוסיפים את 2 הכוסות שנשארו של מרק הבשר ומביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל עוד 5 דקות, תוך כדי בחישה.
מסירים מהאש, מתבלים בפלפל ומלח ומניחים בצד.
כאשר הרוסטביף מגיע לטמפרטורה  הפנימית המתאימה, מורידים אותו מהגריל ומניחים בצד.
סוגרים את המכסה של הגריל כדי שהחום לא יברח.
מורחים את הבשר מכל הצדדים (חוץ מלמטה) בחרדל, ומפזרים מעל את פירורי הלחם.
במתכון הלא כשר מערבבים את פירורי הלחם עם גבינה כחולה.
לוחצים את פירורי הלחם טוב טוב לבשר.
מטפטפים קצת שמן מעל ומחזירים את הבשר לגריל וממשיכים בצלייה עד שהציפוי מתחיל להשחים.
בודקים את הטמפרטורה של הבשר  – הבשר אמור להיות בטמפרטורה של 50 מעלות, שזה בערך מדיום רייר.
ממשיכים לצלות עוד 15 עד 30 דקות.
מסירים את הנתח מהאש, ונותנים לו לנוח בצד כרבע שעה.
ממש לפני ההגשה מחממים את הרוטב לבשר ומגישים.
רוסטביף עם ציפוי פירורי לחם ורוטב בצלצלי שאלוט
מחפשים גריל גז חדש ?
השאירו פרטים ומומחה יחזור אליכם בהקדם
מתכונים מומלצים לגריל
גריל גז- שישה מיתוסים שאתם חייבים להכיר!
איך לדעת שהפרגית מוכנה?
טיפים לקניית גריל גז
איך להכין מרינדה לבשר
איך להדליק מנגל גז
הקמת פינת אוכל מושלמת בגינת הבית
כל הסיבות לקנות כיסא שיזוף
גריל גז קטן
מעשנת בשרים מחיר ומאיפה כדאי לרכוש
מוצרים רלוונטיים
0