למרינדה:
¼ כוס רוטב דגים
¼ כוס מיץ ליים טרי
2 כפות סוכר חום
2 כפות שמן קנולה
1 כף סויה
4 שיני שום כתושות
1 כפית פלפל שחור גרוס טרי
½ כפית שבבי צ'ילי יבש

נתח של סטייק פלאנק (פלאדה) במשקל של 700 גרם – 1 קילו
12 בצלים ירוקים גדולים, רק את החלק הלבן והירוק בהיר

לרוטב
2 כפות עלי כוסברה קצוצים
2 כפות מיץ ליים טרי
½ כפית פלפל שחור גרוס טרי
¼ כפית שבבי צ'ילי יבש
¼ כפית מלח
¼ כוס שמן זית כתית מעולה (extra-virgin)
8 כוסות של עלי ארוגולה או עלי תרד

מערבבים היטב את מרכיבי המרינדה.
שמים את הסטייק בשקית גדולה ניתנת לסגירה, ומוזגים פנימה ⅔ מהמרינדה (בערך ½ כוס) . מוציאים את האוויר החוצה וסוגרים את השקית.
מסובבים את השקית כך שהמרינדה תכסה היטב את הסטייק מכל הכיוונים.
בשקית נפרדת מערבבים את שארית המרינדה עם הבצל הירוק.
מעבירים את הסטייק והבצל למקרר – 2 עד 4 שעות, ומקפידים להפוך את השקיות מדי פעם.
לפני שמעבירים את הסטייק לצלייה מניחים לו לעמוד בטמפרטורת החדר בין 15 ל 30 דקות.

מכינים את הוובר לצלייה ישירה בטמפרטורה בינונית, 175 – 230 מעלות.

עם מטרפה מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב חוץ מהשמן. מוסיפים את השמן לאט לאט תוך כדי טריפה, עד לקבלת רוטב אחיד וחלק.

מוציאים את הסטייק ואת הבצל מהשקיות.
צולים את הסטייק בצלייה ישירה, עם המכסה סגור. 7 עד 9 דקות למידת עשייה של מדיום רייר. את הסטייק הופכים פעם – פעמיים תוך כדי הצלייה.
בינתיים צולים גם את הבצלים 3 עד 5 דקות, הופכים פעם אחת. הבצלים מוכנים שיש להם סימני חריכה קלים והם מתרככים.
כשהסטייק מוכן מורידים אותו מהאש ונותנים לו לנוח 5 דקות.
את הבצלים חותכים בחיתוך אלכסוני לחתיכות של 3 ס"מ.
פורסים את הסטייק לפרוסות דקות.
בקערה בינונית מערבבים את העלים (ארוגולה או תרד) עם 2 כפות רוטב.
מסדרים על 4 צלחות הגשה פרוסות סטייק ועלים ירוקים.
יוצקים מעל מהרוטב ומפזרים חתיכות של בצל ירוק צלוי.