חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון להכנת סטייק בקר בסגנון ויאטנמי עם עלים ירוקים ורוטב ליים – פלפל

רשימת מצרכים

למרינדה

¼ כוס רוטב דגים
¼ כוס מיץ ליים טרי
2 כפות סוכר חום
2 כפות שמן קנולה
1 כף סויה
4 שיני שום כתושות
1 כפית פלפל שחור גרוס טרי
½ כפית שבבי צ’ילי יבש

סטייק

נתח של סטייק פלאנק (פלאדה) במשקל של 700 גרם – 1 קילו
12 בצלים ירוקים גדולים, רק את החלק הלבן והירוק בהיר

לרוטב

  • 2 כפות עלי כוסברה קצוצים
  • 2 כפות מיץ ליים טרי
  • ½ כפית פלפל שחור גרוס טרי
  • ¼ כפית שבבי צ’ילי יבש
  • ¼ כפית מלח
  • ¼ כוס שמן זית כתית מעולה (extra-virgin)
  • 8 כוסות של עלי ארוגולה או עלי תרד

אופן ההכנה

  • מערבבים היטב את מרכיבי המרינדה.
  • מניחים את הסטייק בשקית גדולה ניתנת לסגירה, ומוזגים פנימה ⅔ מהמרינדה (בערך ½ כוס) . מוציאים את האוויר החוצה וסוגרים את השקית.
  • מסובבים את השקית כך שהמרינדה תכסה היטב את הסטייק מכל הכיוונים.
  • בשקית נפרדת מערבבים את שארית המרינדה עם הבצל הירוק.
  • מעבירים את הסטייק והבצל למקרר – 2 עד 4 שעות, ומקפידים להפוך את השקיות מדי פעם.
  • לפני שמעבירים את הסטייק לצלייה מניחים לו לעמוד בטמפרטורת החדר בין 15 ל 30 דקות.

צלייה

  • מכינים את הוובר לצלייה ישירה בטמפרטורה בינונית, 175 – 230 מעלות.
  • עם מטרפה מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב חוץ מהשמן. מוסיפים את השמן לאט לאט תוך כדי טריפה, עד לקבלת רוטב אחיד וחלק.
  • מוציאים את הסטייק ואת הבצל מהשקיות.
  • צולים את הסטייק בצלייה ישירה, עם המכסה סגור. 7 עד 9 דקות למידת עשייה של מדיום רייר. את הסטייק הופכים פעם – פעמיים תוך כדי הצלייה.
  • בינתיים צולים גם את הבצלים 3 עד 5 דקות, הופכים פעם אחת. הבצלים מוכנים שיש להם סימני חריכה קלים והם מתרככים.
  • כשהסטייק מוכן מורידים אותו מהאש ונותנים לו לנוח 5 דקות.
  • את הבצלים חותכים בחיתוך אלכסוני לחתיכות של 3 ס”מ.
  • פורסים את הסטייק לפרוסות דקות.
  • בקערה בינונית מערבבים את העלים (ארוגולה או תרד) עם 2 כפות רוטב.
  • מסדרים על 4 צלחות הגשה פרוסות סטייק ועלים ירוקים.
  • יוצקים מעל מהרוטב ומפזרים חתיכות של בצל ירוק צלוי.
רוטב סטייק ביתי מוגש עם סטייק מנתח קצבים
0
    עגלת הקניות
    עגלת הקניות שלך ריקהחזרה לחנות