רשימת מצרכים
למרינדה
¼ כוס רוטב דגים
¼ כוס מיץ ליים טרי
2 כפות סוכר חום
2 כפות שמן קנולה
1 כף סויה
4 שיני שום כתושות
1 כפית פלפל שחור גרוס טרי
½ כפית שבבי צ’ילי יבש
סטייק
נתח של סטייק פלאנק (פלאדה) במשקל של 700 גרם – 1 קילו
12 בצלים ירוקים גדולים, רק את החלק הלבן והירוק בהיר
לרוטב
- 2 כפות עלי כוסברה קצוצים
- 2 כפות מיץ ליים טרי
- ½ כפית פלפל שחור גרוס טרי
- ¼ כפית שבבי צ’ילי יבש
- ¼ כפית מלח
- ¼ כוס שמן זית כתית מעולה (extra-virgin)
- 8 כוסות של עלי ארוגולה או עלי תרד
אופן ההכנה
- מערבבים היטב את מרכיבי המרינדה.
- מניחים את הסטייק בשקית גדולה ניתנת לסגירה, ומוזגים פנימה ⅔ מהמרינדה (בערך ½ כוס) . מוציאים את האוויר החוצה וסוגרים את השקית.
- מסובבים את השקית כך שהמרינדה תכסה היטב את הסטייק מכל הכיוונים.
- בשקית נפרדת מערבבים את שארית המרינדה עם הבצל הירוק.
- מעבירים את הסטייק והבצל למקרר – 2 עד 4 שעות, ומקפידים להפוך את השקיות מדי פעם.
- לפני שמעבירים את הסטייק לצלייה מניחים לו לעמוד בטמפרטורת החדר בין 15 ל 30 דקות.
צלייה
- מכינים את הוובר לצלייה ישירה בטמפרטורה בינונית, 175 – 230 מעלות.
- עם מטרפה מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב חוץ מהשמן. מוסיפים את השמן לאט לאט תוך כדי טריפה, עד לקבלת רוטב אחיד וחלק.
- מוציאים את הסטייק ואת הבצל מהשקיות.
- צולים את הסטייק בצלייה ישירה, עם המכסה סגור. 7 עד 9 דקות למידת עשייה של מדיום רייר. את הסטייק הופכים פעם – פעמיים תוך כדי הצלייה.
- בינתיים צולים גם את הבצלים 3 עד 5 דקות, הופכים פעם אחת. הבצלים מוכנים שיש להם סימני חריכה קלים והם מתרככים.
- כשהסטייק מוכן מורידים אותו מהאש ונותנים לו לנוח 5 דקות.
- את הבצלים חותכים בחיתוך אלכסוני לחתיכות של 3 ס”מ.
- פורסים את הסטייק לפרוסות דקות.
- בקערה בינונית מערבבים את העלים (ארוגולה או תרד) עם 2 כפות רוטב.
- מסדרים על 4 צלחות הגשה פרוסות סטייק ועלים ירוקים.
- יוצקים מעל מהרוטב ומפזרים חתיכות של בצל ירוק צלוי.