שיפודים מנתח קצבים – אנחנו בBBQ מאוד אוהבים שיפודים – ההכנה מהירה וקלה, ואפשר לאכול אותם ביד אחת. נתח קצבים מתאים לשיפודים מכיוון שהצלייה שלו קצרה ומהירה, ובכל ביס יש המון טעמים של בשר.
רשימת מצרכים:
- נתח קצבים, חתוך לקוביות (חותכים עם כיוון סיבי השריר).
- ½ כוס שמן
- ⅓ כוס סויה
- ¼ כוס חומץ יין אדום
- 2 כפות מיץ לימון
- 1 כף חרדל דיז’ון
- 2 שיני שום כתושות
- ½ כפית פלפל שחור גרוס טרי
- ½1 כפית רוטב ווסטרשייר
אופן ההכנה:
- משרים את קוביות הנתח במרינדה או תערובת תיבול למספר שעות במקרר.
-
מערבבים היטב , יוצקים לתוך שקית ניתנת לסגירה, מכניסים פנימה את קוביות הבשר, אוטמים את השקית ושמים במקרר ל 8 שעות. מדי פעם הופכים את השקית.
-
חצי שעה לפני הצלייה מוציאים מהמקרר ומשפדים את הבשר.
-
מכינים גריל גז לצלייה ישירה בטמפרטורה בינונית-גבוהה של 230 – 285 מעלות צלסיוס (450 – 550 פרנהייט).
-
צולים את השיפודים – 2 דקות לכל צד.
-
מורידים מהאש ואוכלים.