שיפודים מנתח קצבים
אנחנו בוובר מאוד אוהבים שיפודים – ההכנה מהירה וקלה, ואפשר לאכול אותם ביד אחת.
נתח קצבים מתאים לשיפודים מכיוון שהצלייה שלו קצרה ומהירה, ובכל ביס יש המון טעמים של בשר.
הכנה:
לוקחים נתח קצבים, חתוך לקוביות (חותכים עם כיוון סיבי השריר). משרים את הקוביות במרינדה או תערובת תיבול למספר שעות במקרר.
½ כוס שמן
⅓ כוס סויה
¼ כוס חומץ יין אדום
2 כפות מיץ לימון
1 כף חרדל דיז'ון
2 שיני שום כתושות
½ כפית פלפל שחור גרוס טרי
½1 כפית רוטב ווסטרשייר
מערבבים היטב , יוצקים לתוך שקית ניתנת לסגירה, מכניסים פנימה את קוביות הבשר, אוטמים את השקית ושמים במקרר ל 8 שעות. מדי פעם הופכים את השקית.
חצי שעה לפני הצלייה מוציאים מהמקרר ומשפדים את הבשר.
מכינים גריל לצלייה ישירה בטמפרטורה בינונית-גבוהה של 230 – 285 מעלות צלסיוס (450 – 550 פרנהייט).
צולים את השיפודים – 2 דקות לכל צד.
מורידים מהאש ואוכלים.