BBQ N MORE
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון להכנת עוף שלם במרינדת בירה

עוף שלם ששכב במרינדה עם סוג הבירה הנכונה ייתנו לו את הטעמים שייגמרו לכם האצבעות ללקק. הכנו עבורכם מתכון מושלם לעוף שלם. הטעמים העשירים של בירה מסוג אקסטרא סטאוט יעניקו לעוף טעם בלתי נשכח.

מצרכים

מרינדה

  • בקבוק בירה מסוג אקסטרא סטאוס (כמו גינס)
  • ¼ כוס שמן זית כתית מעולה (Extra Virgin)
  • ¼ כוס דבש דבשה (או בשמה האחר מולסה Molasses)
  • 1 כפית גרדת לימון
  • 3 כפות מיץ לימון טרי
  • 1 כפית עלי טימין טריים קצוצים
  • 2 כפיות חרדל דיז’ון
  • 4 שיני שום כתושות
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס טרי
  • 1 עוף שלם נקי

אופן ההכנה

  • בקערה גדולה טורפים את כל מרכיבי המרינדה
  • חותכים את העוף ל-8 : 2 נתחים של חזה, 2 כרעיים מחולקים לשוק וירך ו-2 כנפיים. בקיצור עדיף לבקש מהקצב.
  • שמים את נתחי העוף בשקית גדולה ניתנת לסגירה, ומוזגים פנימה את המרינדה. מוציאים את האוויר החוצה וסוגרים את השקית.
  • מסובבים את השקית כך שהמרינדה תכסה היטב את הנתחים מכל הכיוונים.
  • מעבירים למקרר – בין 4 שעות לילה שלם. מדי פעם הופכים את השקית.
  • אחרי לילה במקרר מוציאים את נתחי העוף, ושומרים את המרינדה בצד.
  • מעבירים את המרינדה לסיר קטן, מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל עוד 2 דקות.
  • מוזגים בערך ¾ כוס לקערה קטנה ושמים ליד הגריל.

צלייה

  • מחממים את הוובר לטמפרטורה בינונית, 175 – 230 מעלות. את המנה מכינים בצלייה ישירה.
  • מניחים את נתחי העוף על הגריל גז שהעור פונה כלפי מעלה.
  • צולים עם המכסה של הוובר סגור, עד שהבשר מוכן. תוך כדי צלייה הופכים את הנתכים פעמיים.
  • זמן צלייה של 40 עד 50 דקות. את החזה והכנפיים צולים 30 עד 40 דקות.
  • ברבע השעה האחרונה מורחים מהמרינדה על נתחי העוף מספר פעמים.
  • כשכל הנתחים מוכנים מגישים עם שארית המרינדה כרוטב.
עוף שלם במרינדת בירה
ינואר 15, 2024
יש לכם שאלות?
השאירו פרטים ומומחה יחזור אליכם בהקדם
0
    עגלת הקניות
    עגלת הקניות שלך ריקהחזרה לחנות