איך בוחרים גריל גז – הבחירה הנכונה תתן לכם שקט לשנים הבאות

שיתוף ב print
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook

ראשית, בבואכם לבחור גריל גז, חשוב לענות על מספר שאלות שיעזרו לכם להתמקד ולהבין מה הכי מתאים לכם:

  1. כמה אנשים הגריל הולך לשמש?
  2. לאיזה מקום הוא מיועד – מרפסת? חצר? גינה קטנה?
  3. מה התקציב שלכם?

בבחירת גריל, האלמנט המרכזי שאנחנו חייבים לקחת בחשבון הוא מי היצרן ומה מידת האחריות הניתנת על המוצר. לרוב, מידת האחריות שהיצרן נותן, תשקף את מידת ביטחונו באיכות ויעילות המוצר.

 

דבר שני ולא פחות חשוב הוא שהמשווק יהיה בעל מוניטין כאחד המחזיק חלקי חילוף למוצרים אותם הוא מוכר (חסרים לכם חלקים לגריל? אולי תמצאו אותם כאן).

בגרילי גז חלקים ושרות הם דברים נצרכים וחשובים ביותר ולא כדאי לזלזל בהם, שהרי המוצר צריך להחזיק מעמד בתנאי מזג אויר קשים, במעבר בין חום לקור, בין גשם לשמש וכדו’… לכן,  סביר להניח שבמרוצת הזמן תזדקקו לאותם חלקי חילוף.

חשוב לדעת כי קנייה של גריל מיצרן אנונימי או יבואן בלתי מורשה עשויה אולי לחסוך לכם כמה שקלים במעמד הקניה, אך מאוחר יותר ככל הנראה תגרור שירות תיקונים יקר. או גרוע מכך, אתם עלולים בכלל לא למצוא חלקים לברביקיו שלכם ותאלצו להעמידו כאנדרטה במרפסת, שתעיד על החיסכון שעשיתם.

אז מה אנחנו צריכים לחפש כשאנחנו באים לקנות גריל גז? המשיכו לקרוא את המדריך המפורט.

 

 

איך בוחרים גריל גז

 

המבער

אז כמובן, קודם כל פונים אל הלב. המבער הוא הלב של הגריל. אם הלב לא עובד בצורה תקינה, כל הגריל לא שווה כלום!

בשוק קיימים מספר סוגים ורמות של מבערים:

 

מבער נירוסטה

הראשון והטוב ביותר. מבערים אלה לרוב, מחזיקים מעמד לאורך שנים ארוכות ומספקים את האש בצורה הטובה ביותר.

 

מבער יצוק

המבער היצוק אומנם מספק את האש בעוצמה הרצויה, אך, החומר ממנו הוא עשוי מחליד מהר מאוד, שהרי אין אפשרות להגן על הברזל בעזרת שומן או כל דבר אחר המונע חלודה, מחשש להתפרצות להבות.

 

מבער פח

שלישי ואחרון הוא מבער הפח. מבערים אלה אינם יעילים. רובם מחלידים תוך פחות משנה. הם מתקשים לספק את כמות האש הרצויה, ואף מוציאים פיח שהורס את הבשר.

 

פיזור החום

פיזור חום אחיד ויעיל הוא הסוד לבשר עסיסי וטעים. אם פיזור החום לא נעשה בצורה טובה ואחידה, אנחנו עלולים להיתקל בבעיה הידועה שבשר הנמצא בצידו השמאלי של הגריל עדיין לא חומם, לעומת הבשר בצידו הימני של הגריל שכבר מזמן נשרף.

גם כאן כמו במבערים קיימים מספר סוגים בשוק הגרילים:

 

אבני לבה

בעבר היינו משתמשים באבני לבה לפזר את החום (לא, האבנים לא נותנות שום טעם!).

הבעיה באבנים הייתה שכל אבן הייתה מתלהטת מצד עצמה ובאותה מידה הייתה מפזרת את החום לפי כוחה. מה שהיה מוביל לחום לא אחיד, בזבוז של גז וחוסר יעילות. דבר נוסף, אבן, סופגת שומן, אשר עלול להוביל להתפרצות להבות ושריפה מיותרת של הבשר.

 

ברזל יצוק

כידוע ברזל קולט חום, אוגר חום ובסופו של דבר גם פולט את החום. כל אלו, הופכים את פיזור החום להרבה יותר יעיל, הרבה יותר מהיר והכי חשוב מבחינתנו, הרבה יותר אחיד.

זאת אומרת, אם הרשת של הגריל אותו אנחנו רוצים לרכוש עשויה מברזל יצוק – זה סימן טוב.

 

משולשים

לאחר שעברנו את תקופת האבן אנחנו מגיעים לשיטה החדשה בה משתמשים רוב הגרילים היום – שיטת המשולשים.

הצורה הקונית (מלשון קונוס) של המשולש קולטת בדפנות את החום ומשגרת אותו בצורה ישירה למעלה. ככל שהמשולש יותר חד וללא חורים, פיזור החום יעשה בצורה טובה ויעילה יותר.

 

הידעת? בעבר כולם למעט Weber השתמשו באבנים, Weber המציאו לראשונה את שיטת הפיזור ע”י משולשים, וכיום כמעט כל היצרנים מנסים אף הם לחקות את שיטת הפזור של Weber. אך מסתבר שללא הצלחה.

שכן, על מנת שפיזור החום יהיה נכון וטוב, חשוב מאוד התכנון המדויק של המוצר בהתחשב במרחק של האש מהבשר.

לאחר שבדקנו את שני הדברים העיקרים ומצאנו שאנחנו בדרך הנכונה, אפשר להמשיך ולבחון את כל שאר חלקי הגריל.

חשוב לבחון ממה עשוי הגוף. בגריל איכותי האמבטיה עשויה מיציקת אלומניום, דבר המקנה ליחידת הבישול אריכות ימים ושנים.

בגרילים איכותיים פחות, ככל הנראה האמבטיה תהיה עשויה מפח. דבר שכאמור עלול להביא במרוצת הזמן להחלדה מלאה של כל הגריל, ועלולה להשפיע על טעם הבשר לרעה.

 

רשתות הגריל

  • רשתות יצוקות הן המומלצות להעברת החום בצורה המקסימלית.
  • לרשתות נירוסטה יש יתרון נחמד שניתן לנקותם בקלות רבה. קיימות גם רשתות מסיביות מנירוסטה, המספקת גם הנאה של ניקיון וגם קליטת חום טובה!
  • רשתות אמייל לא משמשות שום תפקיד חוץ מלהניח עליהן את הבשר.

 

איך בוחרים גריל

 

ניקוז שומנים

מערכת ניקוז שומנים היא דבר חיוני מאוד לשמירה על הגריל, ולמניעת תופעה לא רצויה של התפרצות להבות ושרפת הבשר. עלינו לוודא שקיימת בגריל אפשרות לרוקן את השומנים על ידי החלפת קעריות חד פעמיות, או לכל הפחות, גישה נוחה לניקיון התקופתי (אותו כמובן נבצע).

 

מרחק מרשתות הצלייה

יש חשיבות רבה במיוחד לכך שרשת הצלייה תהיה רחוקה דייה מהמבערים, לדבר זה שתי משמעויות:

1. כאשר להבה פורצת מהמבער אסור שהיא תחרוך את הבשר. אנחנו רוצים לצלות. לא לשרוף.

2. על מנת שהאש תהיה אחידה ותתפזר היטב, עליה להיות במרחק מדויק מהרשת. לא קרובה מידי ולא רחוקה מידי.

 

לסיכום

קניית גריל מחברה אמינה, ותיקה, בעלת חלקי חילוף, מסירות ואחריות, תבטיח לכם הנאה מושלמת לאורך שנים ארוכות וטובות.

בתאבון!

מוצרים רלוונטיים
0
    עגלת הקניות
    עגלת הקניות שלך ריקהחזרה לחנות
    פופ אפ סניפים סגורים