גרילי פחמים הם מוצרים פופולאריים בכל עיר, וגם בעיר הבירה של מדינת ישראל! מי שיחפש גריל פחמים בירושלים, ישמח לשמוע שבעיר הקודש ניתן למצוא את אחד הסניפים של חברת D&S – היבואנית הרשמית של חברת WEBER העולמית. אנשים רבים בוחרים לרכוש גרילי פחמים מהדור החדש, המעניקים נוחות משתמש יוצאת מגדר הרגיל, וכמובן – מזון איכותי ובעל טעם בלתי נשכח! מה הופך את גרילי הפחם הללו לכה מוצלחים, ומה חשוב לדעת לפני שאנו רוכשים גריל פחמים בירושלים? במאמר הבא.
סניף D&S ירושלים
- יום א' - 10:00-19:00
- יום ב' - 10:00-19:00
- יום ג' - 10:00-19:00
- יום ד' - 10:00-19:00
- יום ה' - 10:00-19:00
- יום ו' - 9:30-13:00
- יום ש' - סגור
גריל פחמים – פעם והיום
גרילי פחמים מוכרים לכולנו מאז שאנו זוכרים את עצמנו, והם ליוו אותנו באירועים משפחתיים, בילויים בחיק הטבע, ערבי קיץ בגינה ועוד. בעבר, רובנו השתמשנו בגרילי אלומיניום פשוטים ומלבניים, שעליהם מונחת רשת צלייה דקה. הגרילים הללו, או כפי שכינינו אותם: “מנגלים”, הציבו בפנינו מספר אתגרים בעת הכנת המזון. במהלך השנים, מספר יצרניות הרימו את הכפפה, והחלו לייצר גרילי פחמים מליגה אחרת! הגרילים החדישים טומנים בחובם פונקציות מפתיעות, והופכים את תהליך צליית המזון להרבה יותר נוח עבורנו.
גריל פחמים בירושלים
מוצריה של חברת WEBER מיובאים ארצה באמצעות D&S, שאחד הסניפים שלה ממוקם בירושלים. חברת WEBER נחשבת לחלוצה בתחום גרילי הפחם, והגרילים שהיא החלה לייצר לפני שנים רבות – סללו את הדרך להיותה חברה מוכרת ומובילה בתחום הברביקיו והפנאי. מה הופך את גרילי הפחם של הדור החדש לכה שונים מאלו הוותיקים יותר?
טיפול נוח יותר בפחמים
נקודת התורפה של הגרילים הוותיקים, תמיד הייתה עניין הצתת הפחמים. הפחמים העיקשים לא תמיד שיתפו פעולה כשביקשנו מהם להידלק, והדבר היה גוזל מאיתנו זמן ומאמץ. גרילי הפחמים החדישים יותר, מגיעים עם מערכת אוורור מתקדמת התורמת להידלקות הפחמים ולשימור הבערה שלהם באופן קבוע. כמו כן, ניתן לרכוש מלהיטי פחמים מקצועיים – שאף הופכים את העניין להרבה יותר פשוט!
מערכת איסוף שומנים
מערכת איסוף השומנים, מפחיתה את הצורך להילחם בהצטברויות שומן על אמבטיית הגריל ובמקומות נוספים. באופן זה השומן מטפטף אל תוך כלי ייעודי, שאותו ניתן לרוקן בקלות לאשפה או לכל מקום אחר.
מערכת איסוף אפר
גם מערכת איסוף האפר נועדה למנוע מאיתנו מאמץ מיותר, והיא גם מפחיתה את הסיכוי להתלכלכות שלנו ושל הסביבה. האפר מתנקז למיקום ייעודי, ומשם ניתן להשליך אותו בצורה ממוקדת.
פיצ’רים מתקדמים של נוחות
פיצ’רים נוספים שאנו יכולים למצוא בגרילי הפחם החדישים, הם בין השאר מדחום מובנה הממוקם במכסה הגריל, משטחי עבודה מתקפלים ונוחים, ידיות תלייה וארוניות אחסון בגרילים הגדולים, מבנה קומפקטי ונוח להזזה ועוד.
בטיחות
גרילי הפחמים החדישים מכילים גם אלמנטים של בטיחות, וזה חכם בהתחשב בעובדה שגריל פחמים הוא מפגע בטיחותי פוטנציאלי. גרילי הפחמים של חברת BBQ למשל, מעוצבים בצורה בולטת במיוחד – כך שלא ניתן לפספס אותם. כמו כן, רגלי הגריל הן יציבות במיוחד – מה שמקטין את הסיכוי לנפילה, ומבנה הגריל מעוגל ונטול פינות וקצוות כמעט לחלוטין – מה שמונע היתפסות ומשיכה של הגריל בטעות.
רכישת גריל פחמים בירושלים
לפני שאתם רצים לקנות גריל פחמים לעצמכם, אספנו עבורכם מספר כללי אצבע חשובים! וודאו מהם הצרכים שלכם לפני שאתם רוכשים גריל פחמים! כך למשל, אם אתם מארחים עשרות אנשים לאירוע ברביקיו פעם בכמה שבועות – רצוי לרכוש גריל פחמים מקצועי וגדול מספיק. הקפידו לרכוש גריל מתוצרת איכותית, כך שהוא יוכל ללוות אתכם שנים רבות! ולסיכום, וודאו לגבי אחריות, שאותה מעניקות רוב החברות המובילות בענף הגרילים.
גריל פחמים מעניק למזון טעם מעושן ועמוק, הנובע מבעירת הפחמים ומגע העשן עם המזון. טעם זה קשה להשגה בגריל גז. בנוסף, גרילי פחמים מאפשרים שליטה מדויקת בטמפרטורה באמצעות כמות הפחמים, מיקומם ופתיחת פתחי האוורור. הדלקת הגריל דורשת זמן וסבלנות, אך התהליך עצמו מהווה חלק מהחוויה והמסורת של הברביקיו. גרילי פחמים נוטים להיות זולים יותר מגרילי גז, והם ניידים וקומפקטיים יותר, מה שמקל על העברתם למקומות שונים. עם זאת, הם דורשים ניקוי יסודי יותר לאחר השימוש, בשל הצטברות אפר ושומן. בסופו של דבר, הבחירה בין גריל פחמים לגריל גז תלויה בהעדפות האישיות, בטעם הרצוי ובנכונות להשקיע זמן ומאמץ בתהליך הצלייה.
התאמת הגריל לצרכים האישיים תבטיח חוויית צלייה מהנה ויעילה לאורך זמן. בעת בחירת גריל פחמים, יש להתחשב בכמה גורמים מרכזיים כגון גודל ומשטח צלייה. אם אתם מתכננים לארח מספר רב של אנשים, מומלץ לבחור בגריל עם משטח צלייה גדול, אך לשימוש ביתי ומשפחתי, גריל בינוני עשוי להספיק. בחירה בחומרים איכותיים כמו פלדת אל-חלד או אמייל יבטיחו עמידות לאורך זמן וימנעו קורוזיה, וגרילים עם ציפוי אמייל עמידים יותר בפני חלודה וקלים לניקוי. חשוב גם להתייחס לניידות המוצר, ואם אתם מתכננים לקחת את הגריל לפיקניקים או לטיולים, כדאי לבחור בדגם נייד וקל משקל עם גלגלים לניידות קלה. מערכת אוורור יעילה מאפשרת שליטה בטמפרטורה ומפחיתה את הצורך בנפנוף מתמיד, לדוגמה, גרילים של חברת Weber מצוידים במערכת אוורור מתקדמת המזרימה אוויר אל הפחמים ומלבה אותן באופן רציף. רצוי לבדוק האם ישנם אביזרים נלווים כמו מגש לאיסוף אפר, רשתות מתכווננות ומכסה אטום משדרגות את חוויית השימוש ומקלות על התחזוקה.
בירושלים קיימות מספר חנויות המתמחות במכירת גרילי פחמים ואביזרים נלווים. לדוגמה, חנות “מרכז החימום ירושלים” ממוקמת ברחוב האומן 22 בתלפיות, ומציעה מגוון גרילים ואביזרים. רכישה מחנויות מקומיות מאפשרת לכם לראות את המוצר בפועל, לקבל ייעוץ מקצועי ולהתאים את הגריל לצרכים האישיים שלכם. בנוסף, חנויות מקומיות מספקות שירותי אחריות ותמיכה זמינים ונגישים, ומאפשרות לכם לתמוך בעסקים מקומיים. חלק מהחנויות מציעות גם שירותי משלוח והרכבה, מה שמקל על תהליך הרכישה וההתקנה. לפני הרכישה, מומלץ לבקר בכמה חנויות, להשוות בין הדגמים והמחירים, ולוודא שהמוצר מתאים לצרכים ולתקציב שלכם.
תחזוקה נכונה של גריל פחמים תבטיח את עמידותו ותשמור על איכות הצלייה. לאחר כל שימוש, יש להסיר את שאריות המזון מהרשת באמצעות מברשת ניקוי ייעודית. ניתן לחמם את הגריל מעט לפני הניקוי כדי להקל על הסרת השאריות. לאחר שהפחמים התקררו לחלוטין, יש לרוקן את מגש האפר ולהשליך את האפר לפח. אפר שהצטבר עלול לחסום את פתחי האוורור ולפגוע בביצועי הגריל. מומלץ לנקות את פנים הגריל עם מים וסבון עדין, ולהימנע משימוש בחומרים כימיים חזקים שעלולים לפגוע בציפוי. לאחר הניקוי, יש לייבש את הגריל היטב ולאחסנו במקום יבש. שימוש בכיסוי מתאים יגן עליו מפני פגעי מזג האוויר.
השימוש בגריל פחמים הוא יותר מתהליך צלייה – הוא מהווה חוויה חברתית ומסורתית. הצלייה מתחילה בהדלקת הפחמים, פעולה שמצריכה סבלנות ומשדרגת את ההנאה מהבישול. מראה הלהבות והריח העשן יוצרים אווירה מיוחדת סביב הגריל, שמעודדת שיתוף וחברות. נוסף על כך, הטעמים המיוחדים שמתקבלים בגריל פחמים נחשבים למבוקשים מאוד, בין אם מדובר בבשר עסיסי או בירקות קלויים. האינטראקציה עם האש והשליטה הידנית בטמפרטורה מוסיפים לתחושת הסיפוק מן ההנאה הקולינרית ומן הפגנת המומחיות שלכם במטבח.