חזה עוף מושחם בתערובת תבלינים במעשנה

שיתוף ב print
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook

המעשנות בשנים האחרונות מקבלות יותר ויותר מקום בחברה הישראלית. אחד מן הטרנדים החמים הוא ביצוע של חזה עוף מושחם בתערובת תבלינים במעשנה. מדובר באוכל טעים במיוחד, אותנטי מאוד ובריא במיוחד שרבים בוחרים להשתמש בו. אז מה זה בכלל מעשנה? כיצד היא עובדת? ואיך מכינים מאכל כל כך טעים ומושלם? אנחנו כאן כדי לעזור לכם.

 

מעשנה – מה זה ואיך זה עובד בכלל?

מעשנה היא מכשיר מאוד מוכר לכל אדם במדינת ישראל, ובעולם בפרט. מדובר במכשיר בעל היסטוריה ארוכת שנים שמבצע פעולה שכיחה במיוחד הנקראת “עישון”. המכשיר מה שהוא מבצע בפועל זו עיבוד מזון בין אם בשר או דגים בעזרת תהליך עישון. המעשנות בנוניות כך שהן מחזיקות במקור חום לצד תא סגור המיועד לעשן עצמו. השיטה עצמה היא שיטה עתיקה מאוד שהיו משתמשים בה בכדי לשמר את המזון. אם היינו מצפים מהמעשנות בעבר להיות גדולות ועצומות יותר, לא כך הדבר ודווקא בעבר המעשנות היו קטנות יותר והיו מיועדות לצרכים של משפחות קטנות.

כפי שניתן להבין המעשנות היום הן משוכללות בהרבה מבעבר. המעשנות היום הפכו לגדולות יותר ומחזיקות בשיטות עישון חדישות יותר. יש סוגים רבים של מעשנות היום וכלל הסוגים הם הופכים את המעשנות למשוכללות ברמה הייטקית לצד עיצוב חדיש שנותן לנו תחושה שמדובר במכשיר חדיש ולא בכלי שהיה נהוג להשתמש בו בימים עברו. לכל מעשנה חשוב להחזיק באמצעי המבקר על רמות החום השונות, המעשנות יכולות להיות מונעות בעיקר מבעיר של עץ או גז ואפילו המון מעשנות היום מחזיקות בגופים חשמליים שונים.

 

חזה עוף מושחם בתערובת תבלינים במעשנה

כל אוכל שאנחנו נבצע במעשנה הוא יהיה אוכל פשוט מאוד וטעים במיוחד. למעשנה אין יותר מידי חוקים והעבודה העיקרית היא הפעלה והוצאה של הבשר ולתת לו קצת זמן יותר ארוך. אז כמו שאתם מבינים באמת מדובר במתכון קליל ופשוט ובגלל שמדובר בשיטת הכנה של חזה עוף יש חשיבות רבה לזמנים ולטמפרטורות מאחר וחזה עוף מתייבש במהירות ובקלות.

 

אז נתחיל במצרכים

חזה עוף 5-6 חתיכות ללא עצמות ועור
בזיליקום ½ כוס בזיליקום
שום 3 שיניים
מלח ½ כפית
פלפל 1/3 כפית
שמן זית כף
מיץ לימון כף
רוזמרין מספר ענפים
עגבניות שרי 2 כוסות

 

השלב הראשון

אז השלב הראשן והחשוב ביותר בהכנה של חזה עוף מושחם בתערובת תבלינים במעשנה הוא סדר וארגון. חשוב מאוד לבצע את הסידור של המרכיבים לפני שאנחנו מתחילים בכלל בעבודה כדי לא לאבד שום טעם. אז אחרי שסידרתם על השיש את כל המרכיבים הללו אפשר להתחיל במלאכה ולהכין ארוחה בריאה ומזינה במעשנה בלי מאמץ בכלל.

 

השלב השני

עכשיו אנחנו ניקח את חזה העוף בשלמותו ונבצע מספר חתכים למעלה ובצדדים בכדי להחדיר את הרוטב שלנו לחזה העוף. מה שקורה זה שהוא סופג את הטעמים דרך אותם החתכים מה שיחזק את הטעמים. לאחר מכן נערבב את עגבניות השרי אחרי שחתכנו אותם לרבעים, ביחד עם השום השמן הזית, המלח הפלפל, הבזיליקום והמיץ לימון. אחרי שערבבנו נתחיל לשפוך את הרוטב שנוצר לחתכים שיצרנו בחזה העוף ככה שיספוג את כל הטעמים.

 

השלב השלישי

אחרי שסיימנו לשפוך את הרוטב לחזה העוף אנחנו ניגש לתבנית שעליה נבצע את תהליך העישון. ניקח את התבנית, נשמן אותה מעט ונניח את חזה העוף בתוך התבנית ונכניס לפחות לשעה אחת במקרר כדי שיספוג את כל הטעמים וינוח איתם מעט. הפעם אנחנו נבחר להשתמש כפי שניתן להבין בחזה העוף כשהוא שלם וזה בכדי שלא יקרה מצב שהוא מתייבש בעת תהליך העישון וככה גם הרוטב וגם החזה עצמו שומר על המיצים ויצא מצד אחד מעושן באופן מקצועי ומהצד השני עסיסי וטעים במיוחד.

 

השלב הרביעי והמהנה ביותר

עכשיו מחממים את המעשנה שלנו ל- 190 מעלות ונותנים לה להתחמם עד הנקודה הזו. עכשיו מוציאים את התבנית של חזה העוף שלנו ואנחנו שופכים עוד קצת שמן זית וממליחים ומפלפלים לפי הטעם שלנו. נשפוך עוד כוס של עגבניות שרי ונכניס את התבנית שלנו למעשנה לכ- 25 דקות. חשוב מאוד כשעובדים עם מעשנה למי שלא יודע לעבוד עם מדחום שמודד את הטמפרטורה הפנימית של הבשר שאנחנו מעשנים. במקרה הזה אסור לתת לעוף לעבור את הטמפרטורה הפנימית של ה74 מעלות אחרת הוא יתייבש.

 

בחירת מעשנה לבית – איך עושים את זה בכלל?

בכדי לבחור מעשנה לבית לא צריך לשבור את הראש יותר מידי. יש מספר שלבים מאוד חשובים לביצוע, השלב הראשון והחשוב ביותר הוא שלב בחירת התקציב. לכל אחד מאיתנו יש תקציב שונה לבחירת מעשנה, מעשנה יכולה להתחיל מכמה מאות שקלים ויכולה להגיע גם לעשרות אלפי שקלים במקרים מסוימים.

כל מעשנה מחזיקה ביכולות שלה ולכן חשוב לדעת להתאים את התקציב. אחרי שהתאמנו את התקציב ההצעה שלנו היא לבצע בדיקה עם חבר קרוב או איש מקצוע על סוגים שונים שניתן להזמין בתקציב שלנו. תמיד אבל תמיד נעדיף את המותגים המובילים ולא את החברות הקטנות וזה כי אם כבר אנחנו משקיעים במעשנה, תמיד נעדיף אחריות ארוכה יותר והמלצות רבות יותר מה שיש למותגים המובילים בתחומים הללו.

הכנה של חזה עוף מושחם בתערובת תבלינים במעשנה זה ממש טרנד של השנים האחרונות וגם האוכל הבריא הגיע לעולם המעשנות המדהים. אז אם אתם מעוניינים בארוחה בריאה, טעימה ומשביעה ויש לכם מעשנה אין לכם מה לחכות, פשוט תיקחו את המגש שלכם ואת כל המצרכים הדרושים וממש תוך חצי שעה אתם יכולים להעמיד ארוחה טעימה, מזינה ונהדרת.

מוצרים רלוונטיים
0
    עגלת הקניות
    עגלת הקניות שלך ריקהחזרה לחנות