איך לתחזק מעשנת בשר מקצועית

שיתוף ב print
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook

התשוקה של אוהבי בשר ברחבי העולם למה שנקרא סלואו פוד (slow food), בניגוד לפאסט פוד כמובן, מביאה ישראלים רבים לקנות מעשנת.

מדובר על טרנד שעושה הרבה כבוד לאוכל ועושה שימוש בטכניקות בישול, שמביאות את הנתחים למיצוי המקסימלי שלהם. כך אפשר להנות מנתחים צלויים לרמת נימוחות מושלמת, בלי הרבה מאמץ.

אבל כדי להתמיד בטרנד הייחודי הזה, צריך גם לדעת איך לתחזק כמו שצריך את המעשנת שלכם.

 

מעשנות בשרים בין החורף לקיץ

מעשנות בשרים הביאו את חובבי הבשר לרמה חדשה של התלהבות ויצירתיות. נראה שהן אפילו מעידות על רמת המומחיות של הבשלן התורן ואם גם יש לו אוסף קטן של מעשנות שונות, אז הוא יכול לנוח על זרי דפנה…

אבל כדי לתחזק את כל הטוב הזה, צריך להכיר היטב את המכשיר שלכם ולדעת איך לשמור עליו גם בתקופות שהוא פחות נמצא בשימוש. למעשה – בעיקר בחורף, כי באביב ובקיץ יותר נוח להפעיל את המעשנת ולכן היא גם יותר פעילה.

יתרה מכך, כדי לתחזק את המעשנת שלכם בצורה טובה, אתם צריכים קודם כל לרכוש מעשנת איכותית, שיהיה לכם כדאי להשקיע בה ולתחזק אותה וגם כדי שיהיה לכם יותר קל.

 

איך לבחור מעשנת בשרים מושלמת

הדבר הראשון שצריך לעשות כדי להנות מתחזוקה קלה ונוחה למעשנת שלכם, זה לבחור מעשנת איכותית.

לשם כך אתם צריכים לבדוק מהם הצרכים שלכם, שלשמם אתם רוצים לרכוש מעשנת מלכתחילה.

ראשית, אם אתם לא נוהגים לעשן בשר לעיתים קרובות, חבל לרכוש מעשנת יקרה. ודאי שלא כדאי להשקיע במעשנת גדולה ומקצועית.

מעשנת גדולה ומקצועית מתאימה בעיקר לאנשים שאוהבים מאוד בשר מעושן, אוהבים להקדיש את הזמן הדרוש לעישון בשר ואוהבים גם לארח.

לעומת זאת, אם אתם חובבנים מתחילים, רוצים להתנסות בטעמים ובטכניקה, כדאי להתחיל במעשנת קטנה ופשוטה, שגם לא תעלה לכם הרבה, אבל תזדקק לתחזוקה יותר מוקפדת בחורף למשל.

יחד עם זאת, אם אתם מחליטים על רכישת מעשנת איכותית, ממותגת ויקרה, חשוב לבדוק שהיא מגיעה עם אחריות מורחבת, לטווח ארוך, שתאפשר לכם לקבל טיפול מקצועי במקרה של תקלה.

 

הפעלה ראשונה של מעשנת חדשה

לאחר בחירה של מעשנת איכותית והתקנה שלה במקום המיועד לה, יש להפעיל אותה בפעם הראשונה, לפי הוראות היצרן, כדי להבטיח אפס תקלות בהמשך.

אבל גם אם אין הוראות יצרן מפורטות, יש כמה שלבים שכדאי להקפיד עליהם בהפעלה ראשונה של המעשנת החדשה שלכם:

לפני העישון הראשון, הפעילו את המעשנת בטמפרטורה של 100-120 מעלות, כדי להריץ את מתקן העישון, לשרוף אבק ולכלוכים, שאולי נוצרו בפנים תוך כדי ייצור המתקן, שינוע שלו והמתנה לקונה.

זו גם הזדמנות מצוינת לערוך ניסיונות על המעשנת, לבדוק את הקצב ואופן הפעולה הייחודי למעשנת שלכם, לנסות את כישורי העישון שלכם ולצבור מיומנות בהפעלה, על ידי שמירה על טמפרטורה קבועה, רמת עשן רצויה, שליטה מלאה בטמפרטורה על ידי בחירת טמפרטורות שונות והגעה אליהן, משחק עם פתחי האוורור וכן הלאה.

 

הפעלה אופטימלית של מעשנת בשר

תהליכי עישון יכולים להימשך בין שעתיים לשמונה שעות – בהתאם לגודל הנתח בעיקר.

בתוך תהליכים אלו מתרחשים כמה שלבים:

הבערה של העצים

שבבי העץ, או פחמים, מחוץ למעשנת, עד שהם מגיעים למצב בעירה רצוי.

 

חומרי בערה

הכנסה של חומר הבעירה המוכן לתוך התא המתאים במעשנת

 

טמפרטורה

הבאת המעשנת לטמפרטורה הרצויה ולכמות עשן רצויה לפי המתכון הרלוונטי

 

שבבי עישון

הוספת שבבים לעישון

 

הכנסת מגש

או קערה עם מים פושרים לצורך קליטת השומנים מהבשר ושמירה על לחות מספקת בתוך המעשנת

 

הכנסת המזון

הכנסת המזון המוכן לצלייה בעישון במשך הזמן הרצוי

 

השגחה על תהליך הצלייה

שמירה על טמפרטורה רצויה, לחות וכמות עשן.

אם אתם צולים בשר במעשנת לעיתים תכופות, יישום מסודר של תהליכי הצלייה הנכונים, יעזור לכם לשמור על תחזוקת המעשנת שלכם באופן כמעט מושלם, אבל בתקופות בהן המעשנת שלכם מאוחסנת לתקופות ארוכות, יש לבצע תהליכי אחזקה קבועים.

 

תחזוקת מעשנת בשרים בחורף

מעשנות בשרים צריכות יותר תחזוקה בחורף בגלל שתי סיבות עיקריות:

  1. לרוב, משתמשים במעשנת בעיקר באביב ובקיץ, כאשר אפשר לשבת בחוץ ולהנות ממזג האוויר, כמו גם להשגיח על בשר מעושן בצלייה ארוכה של כמה שעות טובות. בחורף, המעשנת בעיקר נחה ללא שימוש ולכן גם צריך לשמור עליה יותר, כדי שלא תינזק.
  2. מזג האוויר החורפי מלא בלחות, מים ורוח, שיכולים לגרום נזקים של ממש למעשנת, אם היא לא שמורה כראוי.

 

כיסוי איכותי

מטבע הדברים, מעשנת בשרים נמצאת תמיד בחוץ. זה יכול להיות במרפסת, או בחצר ואפילו בתוך מחסן. בכל מקרה, כאשר המעשנת שלכם לא בשימוש, היא צריכה להיות מכוסה בכיסוי איכותי ועמיד, שישמור עליה היטב מפני לכלוך וגם מפני פגעי מזג האוויר.

זה צריך להיות כיסוי עמיד בפני מים ושמש, אשר יגן על גוף המעשנת מפני נזקי המים, הכוללים קורוזיה וחלודה. הגנה מפני קרני השמש שומרת על עמידות חומרי הגלם ועל הצבע של המעשנת.

גם אם המעשנת שלכם נמצאת במחסן מוגן מפני גשם, כדאי לדאוג לכיסוי איכותי, שיתן לה הגנה נוספת מפני לחות, מים ולכלוך.

 

ניתוק מהגז והחשמל

סוגים מסוימים של מעשנות מכילים רכיבים הפועלים על גז וחשמל. חשוב לנתק את המעשנת שלכם משני מקורות האנרגיה הללו, תמיד כאשר המעשנת לא נמצאת בשימוש.

אך בעיקר בתקופות ארוכות של אחסון ללא שימוש – כמו בשיא החורף, חשוב לנתק אותה מהגז והחשמל כדי למנוע נזקים רחבים יותר.

 

הפעלה שבועית לצורך תחזוקה

מעשנת איכותית כוללת גם צנרת, מערכת איסוף שומנים, מבערים ועוד.

כדי שמערכות אלה ימשיכו לתפקד ברמה סבירה של תקינות, יש להפעיל את המעשנת אחת לשבוע, גם אם אתם לא מתכננים לצלות שום דבר, כדי לשמור על החלקים האלה מפני סתימות ובלאי.

כך, גם כאשר תחליטו להפעיל את המעשנת לצורך צליית בשר, ההפעלה תהיה קלה ומהירה, ללא תקלות.

 

לסיכום

שמירה על המעשנת שלכם תעזור לכם להנות ממנה לטווח ארוך, בעיקר אם מלכתחילה השקעתם ורכשתם מעשנת יקרה ואיכותית.

תחזוקה טובה של המעשנת תבטיח לכם הפעלה קלה, שימוש בטוח ובשרים בטעמים טובים.

מוצרים רלוונטיים
0
    עגלת הקניות
    עגלת הקניות שלך ריקהחזרה לחנות