לא התבלבלנו. אנחנו לגמרי מתכוונים לזה! בראוניז שוקולד עם מנטה, על הגריל! איך בדיוק מכינים, התכוננו להרבה הפתעות.
רשימת מצרכים
- 1¼ כוס קמח
- 1 כוס אבקת קקאו
- 1 כפית אבקת אפיה
- ½ כפית מלח
- 1 כוס חמאה (בערך 113 גרם) לבראוניז ועוד קצת חמאה לתבנית
- 1¼ כוס סוכר
- 3 ביצים
- 2 כפיות תמצית וניל
- 1 כוס שוקולד צ’יפס מרים
- ½ כוס של סוכריות מנטה מרוסקות
- אבקת סוכר
- שמנת מתוקה (אופציה)
אופן ההכנה
- מכינים גריל צלייה עקיפה בטמפרטורה נמוכה , קרוב ככל שאפשר ל Cº 150 (300°F).
משמנים תבנית אפייה עמידה לגריל בחמאה (הרבה…). - בקערה בינונית מערבבים את הקמח, אבקת קקאו, אבקת אפייה ומלח.
- בסיר בינוני על אש בינונית ממיסים את החמאה. מורידים את הסיר מהאש.
- טורפים פנימה את הסוכר עד שהסוכר נמס בחמאה. טורפים את הביצים, ביצה אחת בכל פעם לתוך תערובת הסוכר חמאה. לבסוף מוסיפים תמצית וניל וטורפים היטב.
- מוסיפים לחמאה את תערובת הקמח, חצי מהכמות בכל פעם, תוך כדי טריפה, עד שמקבלים תערובת חלקה.
- מוסיפים לתערובת בתנועת קיפול (ערבוב עדין עם מרית, כאילו עוטפים את שבבי השוקולד צ’יפס עם התערובת) את השוקולד צי’פס יחד עם כף סוכריות מנטה מרוסקות.
- את כל התערובת מעבירים לתבנית האפייה ומסדרים יפה. מעל מפזרים את שארית סוכריות המנטה.
- אופים את הבראוניז בצלייה עקיפה בחום נמוך עם המכסה סגור. אחרי 40 – 50 דקות דוקרים את המרכז עם קיסם – כשהקיסם יבש הבראוניז מוכנים.
- מורידים את הבראוניז מהגריל ונותנים ולהם להתקרר לגמרי.
- מפזרים מעל הבראוניז אבקת סוכר ופורסים לריבועים.
- מגישים עם שמנת מתוקה.