חזה עוף וחסה רומית צלויה על הגריל ברוטב ראנץ’- מתכון מנצח לרוטב ראנץ’, אחד הרטבים האהובים ביותר במטבח האמריקאי. ניתן להשתמש ברוטב למנות שונות ומגוונות. בתאבון!
מרכיבים
- 1 כוס מיונז
- ½ כוס שמן זית
- ¼ כוס בצל קצוץ
- 1 כף חומץ תפוחים
- ½ כפית זרעי סלרי
- ½ כפית מלח סלרי
- 1 שן שום כתושה
- ¼ כפית פלפל שחור גרוס טרי
- 4 חצאים של חזה עוף
- 2 יחידות של חסה רומית, כ”א חתוכה לאורך
- שמן זית כתית מעולה (Extra Virgin)
- כוס עגבניות שרי חתוכות לחצי
- 2 כפות פטרוזיליה טרייה קצוצה
- מלח
- פלפל שחור גרוס טרי
אופן ההכנה
מכינים את הרוטב
באמצעות מטרפה מערבבים את כל מרכיבי הרוטב (את השמן זית מוסיפים אחרון ובהדרגה).
הכנת החזה עוף וחסה רומית צלויה על הגריל
- שמים את נתחי החזה עוף בשקית ניתנת לסגירה ומוזגים פנימה בערך כוס מהרוטב.
- מוציאים את האוויר מהשקית, סוגרים אותה ומניחים במקרר ל 4 עד 6 שעות (מדי פעם מסובבים את השקית).
- את שאר הרוטב מכסים ושמים במקרר עד ההגשה.
- מכינים גריל גז לצלייה ישירה בטמפרטורה בינונית של 175 – 230 מעלות צלסיוס (350 – 450 פרנהייט).
- מוציאים את נתחי החזה מהשקית ומנערים כדי להפטר מרוטב עודף.
- צולים את נתחי חזה העוף, הצד החיצוני (המבריק) פונה כלפי הגריל.
- סה”כ זמן צלייה של 8 עד 12 דקות עם המכסה סגור, הופכים פעם אחת במחצית הזמן.
- בינתיים מברישים את חצאי החסה בשמן זית.
- כשהעוף מוכן מורידים מהאש ונותנים לנוח בצד ל 3 – 5 דקות.
- בינתיים צולים את החסה על הגריל, דקה מכל צד עם המכסה סגור.
- חותכים את החזה עוף לקוביות, מערבבים עם עגבניות שרי ופטרוזיליה ומגישים עם החסה.
- יוצקים מעל את שארית הרוטב.
בתאבון!