מתכון להכנת חזה עוף וחסה רומית צלויה על הגריל ברוטב ראנץ’

שיתוף ב print
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook

רוטב ראנץ’ הוא אחד הרטבים האהובים ביותר במטבח האמריקאי

לרוטב:

  • 1 כוס מיונז
  • ½ כוס שמן זית
  • ¼ כוס בצל קצוץ
  • 1 כף חומץ תפוחים
  • ½ כפית זרעי סלרי
  • ½ כפית מלח סלרי
  • 1 שן שום כתושה
  • ¼ כפית פלפל שחור גרוס טרי
  • 4 חצאים של חזה עוף
  • 2 יחידות של חסה רומית, כ”א חתוכה לאורך
  • שמן זית כתית מעולה (Extra Virgin)
  • כוס עגבניות שרי חתוכות לחצי
  • 2 כפות פטרוזיליה טרייה קצוצה
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס טרי

באמצעות מטרפה מערבבים את כל מרכיבי הרוטב (את השמן זית מוסיפים אחרון ובהדרגה).
שמים את נתחי החזה עוף בשקית ניתנת לסגירה ומוזגים פנימה בערך כוס מהרוטב.
מוציאים את האוויר מהשקית, סוגרים אותה ומניחים במקרר ל 4 עד 6 שעות (מדי פעם מסובבים את השקית).
את שאר הרוטב מכסים ושמים במקרר עד ההגשה.
מכינים גריל גז לצלייה ישירה בטמפרטורה בינונית של 175 – 230 מעלות צלסיוס (350 – 450 פרנהייט).
מוציאים את נתחי החזה מהשקית ומנערים כדי להפטר מרוטב עודף.
צולים את נתחי חזה העוף, הצד החיצוני (המבריק) פונה כלפי הגריל.
סה”כ זמן צלייה של 8 עד 12 דקות עם המכסה סגור, הופכים פעם אחת במחצית הזמן.
בינתיים מברישים את חצאי החסה בשמן זית.
כשהעוף מוכן מורידים מהאש ונותנים לנוח בצד ל 3 – 5 דקות.
בינתיים צולים את החסה על הגריל, דקה מכל צד עם המכסה סגור.
חותכים את החזה עוף לקוביות, מערבבים עם עגבניות שרי ופטרוזיליה ומגישים עם החסה.
יוצקים מעל את שארית הרוטב.

בתאבון!

0
    עגלת הקניות
    עגלת הקניות שלך ריקהחזרה לחנות
    פופ אפ סניפים סגורים