BBQ N MORE
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון להכנת טאקו של נתח קצבים עם טחינת ליים

טאקו של נתח קצבים עם טחינת ליים – לאכול מיד או להכין ולקחת לכל בילוי קיצי עם המשפחה וחברים.

רשימת מצרכים

ציפוי לסטייק

  • ½ כוס בצל קצוץ
  • ⅓ כוס מיץ ליים טרי
  • 2 כפות כמון
  • 6 שיני שום כתושות2 כפיות אבקת צ’ילי
  • ½ כפית מלח
  • נתח קצבים שלם במשקל של בערך ½ 1 ק”ג

סלט ירקות

  • כרוב סיני חתוך לרצועות דקות
  • ½ 1 כוס של עגבנייה חתוכה
  • ½ בצל אדום – חותכים לרבעים ופורסים את הרבעים לפרוסות דקות
  • שמן זית
  • פלפל
  • מלח

להגשה

  • 1 כוס עלי כוסברה
  • טחינה עם ליים
  • 16 טורטיות. אפשר להחליף את הטורטיות בלחמניות או פיתות
  • פרוסות אבוקדו (בעונה)

אופן ההכנה

הכנת הסטייק והציפוי

  • במעבד מזון טוחנים את מרכיבי הציפוי לסטייק.
  • מורחים את הציפוי על הסטייק משני צדדיו, מעבירים את הנתח לשקית גדולה ניתנת לסגירה, מניחים בתבנית ושמים במקרר ל 2 – 24 שעות.

הכנת הסלט

מכינים את הסלט – מערבבים את הירקות ומתבלים בשמן זית, מלח ופלפל.

צלייה

  1. מכינים גריל לצלייה ישירה בטמפרטורה בינונית – עדיף גריל גז.
  2. שהרשתות חמות צולים את הבשר – מכיוון שזהו נתח דק זמן הצלייה קצר, 4 – 5 דקות בסה”כ. הופכים את הבשר פעם אחת במחצית הזמן.
  3. שהנתח מוכן מורידים אותו מהגריל, מכסים בנייר אלומיניום ומניחים לו לעמוד בצד 10 דקות.

הגשה והרכבת המנה:

  • חותכים את נתח הקצבים לפרוסות דקות.
  • מכינים טחינה – למנה הזאת עדיף טחינה חלקה בלי שום. במקום לימון כדאי לשים ליים.
  • בכל טורטייה שמים פרוסות של סטייק, קצת סלט, טחינה ומקשטים בעלי כוסברה.
בתאבון!
רוטב סטייק ביתי מוגש עם סטייק מנתח קצבים
ינואר 15, 2024
יש לכם שאלות?
השאירו פרטים ומומחה יחזור אליכם בהקדם
0
    עגלת הקניות
    עגלת הקניות שלך ריקהחזרה לחנות